Hoppa till innehållet
Torbjörn Annerfors, chef för Privat, Gjensidige

Gjensidige anställer Torbjörn Annerfors som ny chef för Privat

Torbjörn Annerfors blir chef för Privat inom Gjensidiges svenska verksamhet. Han kommer senast från Movestic där han var chef för Transformation. Torbjörn Annerfors tar över rollen som chef för Privat efter Cathrine Holter Saxeböl, som blir chef för den nya avdelningen Marknad & Verksamhetsutveckling i Sverige. 

Under de senaste åren har Gjensidige Sverige lyckats öka tillväxten, samtidigt som man har minskat kostnaderna. Under hösten intensifierades satsningen på distributionen inom Privatsegmentet, bland annat genom öppnandet av ett helt nytt kontor i Gävle.

– Det sker mycket positivt inom vår svenska verksamhet och vi har höga ambitioner även framöver. Därför är jag mycket glad över att vår nuvarande chef för Privat, Cathrine Holter Saxeböl, har tackat ja till att ta ett nytt övergripande ansvar genom att bli chef för det nya verksamhetsområdet Marknad & Verksamhetsutveckling. Cathrine Holter Saxeböl har visat en oerhörd drivkraft under sin tid som chef för Privat, som blir mycket värdefull för utvecklingen av verksamheten framöver, säger Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige.

Cathrine Holter Saxeböl har flera års erfarenhet från olika nyckelroller inom Gjensidigekoncernen.

– Jag är väldigt glad över förtroendet jag fått med att leda Marknad & Verksamhetsutveckling, där min erfarenhet från tidigare roller inom koncernen kan bidra till att ge Gjensidige Sverige goda förutsättningar till att nå sina ambitioner. Jag är av naturen utvecklingsorienterad och tycker om att hitta nya, bra lösningar för hur teknologi och data kan möjliggöra goda kundupplevelser och verksamhetsmöjligheter. Därför ser jag mycket fram emot detta, säger Cathrine Holter Saxeböl.

Torbjörn Annerfors blir ny chef för Privat inom Gjensidiges svenska verksamhet.

– Jag är mycket glad över att just Torbjörn Annerfors börjar hos oss. Han har en omfattande erfarenhet från försäkringsbranschen och specifikt från att driva försäljning inom privatsegmentet, något som kommer att vara mycket värdefull för oss på Gjensidige. Privat är ett prioriterat område för oss och det är viktigt att vi lyckas öka tillväxttakten inom just det segmentet. Jag är övertygad om att Torbjörn Annerfors kommer kunna vara starkt bidragande till detta, säger Anders Lundin.

Torbjörn Annerfors kommer senast från Movestic som chef för Transformation och han har tidigare jobbat på bland annat Moderna Försäkringar och Trygg-Hansa.

– Gjensidige är ett spännande bolag med stora ambitioner och kompetenta medarbetare. Jag är stolt över att få vara med på den resa vi har framför oss och jag ser verkligen fram emot att lära känna mina nya kollegor, sätta mig in i verksamheten och bli en del av Gjensidiges starka team, säger Torbjörn Annerfors.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.