Bilförsäkring Volvo

Publicerade: 29.1.2021  |  Senast uppdaterad: 6.5.2021

Teckna en bilförsäkring med bra villkor och många möjligheter att skräddarsy försäkringen så att den passar din ekonomi. Vi har många års erfarenhet av bilförsäkringar – och erbjuder självklart också den perfekta försäkringen för din Volvo. 

Volvo grundades 1926 och redan 1927 rullande den första personbilen ut ur Volvos bilfabrik i Lundby på Hisingen ut. Bilen kostade 4800 kr och hade en topphastighet på 90km/h.

De första riktiga framgångarna fick Volvo i slutet av 40-talet med Volvo PV 444 och ytterligare en succé var ett faktum under 60-talet med Volvo Amazon. 1980-talet blev ytterligare ett framgångsår i och med lanseringen av den lyxiga 760-serien som sedan följdes av 740-serien. 1998 väljer Volvo att utveckla sig inom sitt formspråk och lanserar Volvo S80. Volvo använder sig av engelska utryck för att förklara sina bilmodeller, S = Sedan, V = Versatility (mångsidighet, dvs kombi), XC = Cross Country.

Den största delen av Volvos försäljning har handlat om kombivarianter och genom deras dominerande position i Sverige har kombibilar blivit en internationellt sett mycket vanlig företeelse i Sverige. Majoritetsägare till Volvo idag är det kinesiska bolaget Zhejiang Geely Holding Group. Huvudkontoret för AB Volvo ligger kvar i Lundby på Hisingen.

Försäkra en ny Volvo

Om du köper en helt ny Volvo levereras den med en vagnskadegaranti. Detta innebär att du bara behöver kombinera trafikförsäkringen med en halvförsäkring. Om din Volvo däremot är äldre än tre år ska du istället överväga att teckna en helförsäkring.

Se pris och köp din bilförsäkring