Navigation, sök och inloggning

b8dde1

Frågor och svar om din snöskoterförsäkring

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna. Är det något annat du undrar över, kontakta oss gärna på 0771-326 326.

 • Köp/sälj

  Den som står som registrerad ägare till fordonet i Vägtrafikregistret, måste även stå som försäkringstagare. (En person som inte äger fordonet, kan inte stå som försäkringstagare).

 • Nej, man kan bara byta bolag vid försäkringens årsförfallodag. Detsamma gäller för andra försäkringsbolag.

   

 • Det enklaste sättet att köpa försäkring är via vår hemsida. Här kan du beräkna pris och teckna en försäkring. Du kan även kontakta vår Kundtjänst så hjälper de dig. 

 • Nej, denna information får vi automatiskt av Vägtrafikregistret.

  Vi kommer att återbetala den del av premien som återstår för tiden du sålde snöskotern (uppgiften kommer från Vägtrafikregistret) fram till försäkringens huvudförfallodag. Om du uppgivit ditt bankkontonummer för vi över pengarna dit, annars skickar vi automatiskt ett utbetalningskort till din folkbokföringsadress.

 • Nej, den som står som registrerad ägare i Vägtrafikregistret måste också vara försäkringstagare. Du kan alltså inte ta över den förra ägarens försäkring. 

 • Betalning

  Ja, du kan dela upp betalningen på halvår, eller månadsbetalning via autogiro. Vi tar inte ut några extra avgifter om du vill dela upp din betalning

 • I en årsförsäkring är premien beräknad på att snöskotern normalt bara används under vintersäsongen vilket innebär att du betalar en större del av premien under vinterhalvåret och en mindre del under sommarhalvåret.

 • Utlåning

  Om du lånar ut din snöskoter till någon annan person än maka/make, sambo eller registrerad partner som är folkbokförd på samma adress gäller det dubbel självrisk på vagnskada.

 • Skador

  När det gäller stöldförsäkringen ska skotern vara låst med ett godkänt klass 3 lås. Om skotern är placerad på ett släp skall förutom ett klass 3 lås på skotern, även släpet vara låst med ett av Gjensidige godkänt kulkopplingslås eller kättinglås (klass 3). När det gäller brandförsäkringen så ska anordning som är till för att värma eller torka snöskotern, vara godkänd för detta ändamål. Information om godkända lås finns på Stöldskyddsföreningens hemsida