Hoppa till innehållet

Olycksfalls­försäkring för dig som spelar handboll

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Handbollförbundet är försäkrad i samband med träning eller match samt under resor till och från dessa aktiviteter. Det gäller också dig som provar på sporten i någon av förbundets handbollsskolor.

Livet är fullt av risker

Handbollslandslagets Lukas Sandell och Felix Claar pratar om hur de som handbollsspelare tänker kring risker. Vi på Gjensidige försäkrar alla handbollsspelare.

Vad täcker försäkringen?

Här hittar du en översikt av vad som ingår i licensolycksfallsförsäkringen.

Kostnadsfria samtal och rådgivning av legitimerad fysioterapeut vid handbollsrelaterad skada eller symtom. Om det bedöms att du behöver personlig behandling kan du i nästa steg få hjälp av fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Självrisk är 200 kr per behandlingstillfälle (max 3 besök). 

Om behov föreligger efter 3 behandlingar hos sjukgymnast/fysioterapeut kan behandlingen kompletteras med högst två läkarbesök och en magnetröntgen efter läkarens bedömning och remiss. Du betalar 1000 kr i självrisk vid det första läkarbesöket. Skulle du bli remitterad till magnetröntgen eller motsvarande betalar du ytterligare en självrisk om 1 500 kr, vilken debiteras i efterhand av oss.

Akutersättningen betalar till viss del dina vård- och resekostnader när du på grund av en skada besöker läkare akut. Den högsta ersättningen är 500 kronor.

Försäkringen ersätter de nödvändiga behandlingskostnader som du får på grund av skadan inom fem år från den dagen skadan hände.

Ersättningen är som mest 60 % av årets prisbasbelopp. Du betalar ingen självrisk.

Om dina kläder och utrustning har gått sönder i samband med skadan lämnar vi ersättning med högst 30 % av prisbasbeloppet (Pbb). Självrisken är 3 % av Pbb.

Vid olycksfallsskada lämnar vi ersättning för idrottsutrustning och kläder som sjukvårdspersonal varit tvungen att klippa sönder. Ersättningen är som mest 15 % av prisbasbeloppet (Pbb). Självrisken är 3 % av Pbb.

Drabbas du av psykisk ohälsa som följd av en skada som är ersättningsbar, är du berättigad till kristerapi i form av högst tio behandlingar. Du behöver inte betala någon självrisk.

Du kan få ersättning om du får bestående besvär på grund av en olycksfallsskada (medicinsk invaliditet).

Vid invaliditetsgrader 10‑74 % lämnas ersättning med den del av försäkringsbeloppet (400 000 kr) som motsvarar invaliditetsgraden angiven i procent. Vid invaliditetsgrader 75 % eller högre lämnar vi ersättning med dubbelt försäkringsbelopp, dvs. 800 000 kr. Ingen självrisk.

Försäkringen gäller om du avlider på grund av en olycksfallsskada eller akut sjukdom för försäkrad som inte fyllt 70 år. Ersättningen betalas ut till dödsboet.

Vanliga frågor och svar

Med olycksfall menas en kroppsskada som drabbat dig genom en plötslig, oförutsedd, yttre händelse.

Prisbasbelopp (Pbb) är ett fastställt belopp som används för beräkning av olika förmåner eller avgifter. Det ändras årligen eftersom avsikten är att det ska spegla inflationen. Se det aktuella prisbasbeloppet här

Aktiv vård - ring för rådgivning och behandling

Har du besvär eller symtom på grund av ditt idrottsutövande eller har drabbats av en skada vill vi att du snabbt ska komma tillbaka till handbollen. Därför ingår en tjänst i försäkringen, som vi kallar Aktiv vård. Det är en telefonservice dit du kan ringa vid skada eller symptom och få kostnadsfri rådgivning av legitimerade fysioterapeuter.

Om det bedöms att du behöver personlig behandling kan du i nästa steg få hjälp av fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Självrisk är 200 kr per behandlingstillfälle (max 3 besök). Om behov föreligger efter 3 behandlingar hos sjukgymnast/fysioterapeut kan behandlingen kompletteras med högst två läkarbesök och en magnetröntgen efter läkarens bedömning och remiss. Du betalar 1000 kr i självrisk vid det första läkarbesöket. Skulle du bli remitterad till magnetröntgen eller motsvarande betalar du ytterligare en självrisk om 1 500 kr, vilken debiteras i efterhand av oss.

Aktiv vård tel. 0771-362 331
Öppet vardagar 08.00 - 17.00

För läkarbesök och magnetröntgen, ring 020‑40 80 80 och prata med Gjensidiges Vårdplanering.

Få hjälp av fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor.