Pressmeddelande om Assistansbolaget

Assistansbolagets upphandling av försäkringsgivare är nu slutförd och Assistansbolaget valde utav många intressenter att inleda samarbete med Gjensidige Försäkring avseende väghjälpsförsäkringar. Genom samarbetet med Gjensidige kan Assistansbolaget erbjuda sina kunder en av marknadens bästa väghjälpsförsäkringar.

- Vi är måna om att våra kunder alltid ska känna sig trygga på vägen. Valet av försäkringspartner var enkelt eftersom Gjensidige har oerhört lång erfarenhet av sakförsäkringsmarknaden. Gjensidige delar även Assistansbolagets grundvärderingar, där kundengagemang och moderna lösningar är viktiga ledord. Med Gjensidige som samarbetspartner kan vi på Assistansbolaget fortsätta garantera våra kunder marknadens kanske snabbaste och mest effektiva vägassistans i hela Europa, säger Lukas Fryklund, VD, Assistansbolaget vägassistans Sverige AB.

Assistansbolaget är en snabbt växande vägassistansoperatör med verksamhet i hela Europa. Assistansbolaget erbjuder ett modernt alternativ till traditionella vägassistansförsäkringar där försäkringen inte är kopplad till ett specifikt fordon utan till kunden personligen. För Assistansbolagets kunder innebär det att de har samma skydd oavsett vilket fordon de kör.

- Vi är glada över att Assistansbolaget gett oss förtroendet att stå bakom deras vägassistansförsäkringar. Att försäkra fordon är en del utav vår kärnverksamhet, och vi förstår vikten av att erbjuda snabb och effektiv hjälp när kunderna har behov av det.
Assistansbolaget är en snabbt växande verksamhet som passar väl in i vår tillväxtstrategi med fokus på tillväxt genom partners säger Martin Jeppsson, Privatmarknadschef, Gjensidige.

Gjensidige är ett ledande nordiskt sakförsäkringsbolag, och är noterad på Oslo Börs. I snart 200 år har Gjensidige arbetat för att säkra kunders liv, hälsa och egendom. Gjensidige har cirka 3 500 medarbetare och erbjuder sakförsäkring i Norge, Danmark, Sverige och Baltikum. Intäkterna 2014 var 23 miljarder NOK och de totala tillgångarna utgjorde 114 miljarder NOK.