Navigation, sök och inloggning

b8dde1

Mer än var fjärde student är oförsäkrad på resan

Allt för många studerande är oförsäkrade när de är på resande fot. Mer än var fjärde student saknar nämligen både hemförsäkring och reseförsäkring. Detta visar en ny undersökning, som TNS Gallup har gjort för Gjensidige Försäkring och Gouda Reseförsäkring.

Mer än var fjärde student är oförsäkrad på resan

Allt för många studerande är oförsäkrade när de är på resande fot. Mer än var fjärde student saknar nämligen både hemförsäkring och reseförsäkring. Detta visar en ny undersökning, som TNS Gallup har gjort för Gjensidige Försäkring och Gouda Reseförsäkring.

Studenterna väljer bort försäkringen. Mer än var fjärde student har varken hem- eller reseförsäkring. Dessutom vet inte 22 % vilka försäkringar de har. Detta visar en ny undersökning, som TNS Gallup har gjort för Gjensidige Försäkring och Gouda Reseförsäkring.

”Vi var medvetna om att alla unga inte tecknar försäkringar. Men att det var ett så stort antal som varken är försäkrade eller har kunskap om sina försäkringar, var en tråkig överraskning. Både reseskydd och ansvarsskydd ingår i de flesta hemförsäkringar, så om du står utan hemförsäkring blir en reseförsäkring extra viktig på semestern. Därför är det tråkigt att det är så många som varken har hem- eller reseförsäkring”, säger Kim Rud-Petersen, koncerndirektör Nordic i Gjensidige Försäkring, och fortsätter:

”Ett läkarbesök kostar i genomsnitt två tusen kronor i utlandet, men vid allvarliga skador kan det kosta upp emot flera hundratusen kronor. Det kan därför bli en väldigt dyr resa om du råkar ut för en skada på semestern om du saknar rätt försäkringsskydd. Det är bara en reseförsäkring som kan ge dig ett komplett skydd och försäkra dig mot oförutsedda utgifter till följd av skador och olyckor på semestern”.

Studenterna är omedvetet oförsäkrade
Över en femtedel av studenterna vet inte vilka försäkringar de har, vilket kan betyda att de är helt oförsäkrade på semestern. Olyckor och skador på sig själv eller andra kan därmed få allvarliga ekonomiska konsekvenser, och semestern kan bli långt dyrare än förväntat:

”Idag är semestern ofta väldigt aktiv och ibland riskfylld, vilket kan bli problematiskt om man saknar försäkring. I Gouda Reseförsäkring har vi bland annat haft en del moped- och motorcykelolyckor i Asien, och denna typ av skada kan snabbt komma till att kosta upp till två miljoner kronor, beroende på skadans omfattning och den olycksdrabbades behov”, säger Kim Rud-Petersen.

Betydligt fler kan vara utan försäkring
Över en fjärdedel har varken hem- eller reseförsäkring, men det verkliga antalet kan vara betydligt större, då studenterna som saknar kunskap om vilka försäkringar de har, rent faktiskt kan tillhöra dem som är oförsäkrade.

”Det är bekymrande att kunskapen om försäkring brister. Att det är så många som inte vet vilka försäkringar de har och därmed först kan upptäcka att de är oförsäkrade när de behöver hjälp, kan skapa många svåra och tråkiga situationer”, säger Kim Rud-Petersen.

Presskontakt

Kontakta Pressjouren

Telefon: (+46) 76 855 24 21
E-post: press@gjensidige.se