Sveriges vd kommenterar Q1-resultatet

Gjensidige presenterar resultatet för det första kvartalet 2021. Aysegül Cin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet i media.

Profilfoto på kvinna i kavaj

Aysegül Cin, vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för den svenska verksamheten i tidningen Risk och Försäkring:

– Vi hade en väsentligt stor trafikskada där ett tåg kolliderade med en lastbil, men har även haft fler skador. På företagssidan jobbar vi via förmedlare mot små och medelstora företag mot bland annat segmenten entreprenad och motor, det är några av de områden som har gått bra under kvartalet. Inom privatförsäkring är vår främsta produkt motor och över tid har vi haft en bra utveckling i digitala kanaler och via prisjämförelsetjänster som Compricer och Insplanet, trots ökad konkurrens från nya aktörer.

Aysegül Cin, vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för den svenska verksamheten i tidningen Sak & Liv:

– Vi har haft en bra utveckling på topplinjen, det är vi nöjda med. Det är många aktiviteter som pågår när det gäller distribution, särskilt på företagssidan där vi ser en mycket god utveckling. Sedan har vi haft en nedgång på privatsidan. Förklaringen där är i första hand att vi ser en rad nya aktörer som på vill in på marknaden, det har påverkat oss tydligt inom privat. Men överlag går det bra, vi följer planen, både när det gäller den underliggande skadeutvecklingen och topplinjen.

Här kan du ta del av den fullständiga rapporten för det första kvartalet 2021.

Här kan du läsa artikeln i Risk och Försäkring (ofta betallänk).

Här kan du läsa artikeln i Sak & Liv (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.

Till Pressrummet