Hoppa till innehållet

Dolda felförsäkring

När du säljer en fastighet är du enligt lag ansvarig för dolda fel i tio år efter att den nya ägaren har fått tillträde. Med en dolda felförsäkring slipper du oroa dig för obehagliga överraskningar.

Dolda felförsäkring

Dolda fel är fel som finns i en fastighet redan när du köper den, men som du rimligen inte kan upptäcka vid en besiktning eller förvänta dig utifrån fastighetens ålder och konstruktion.

Trygghet för både köpare och säljare
Den som säljer har ansvar i hela tio år för dolda fel som upptäcks efter att den nye ägaren har flyttat in. Den som köper har undersökningsplikt av fastigheten.

Har du frågor om försäkringen? Kontakta vår förmedlare Willis Towers Watson på 08-5463 5990 eller saljservice@willis.com

Försäkring mot fel i bostadsrätt

När du säljer en bostadsrätt är du enligt köplagen ansvarig för fel i bostadsrätt som upptäcks inom två år.

Ett fel som inte hade kunnat upptäckas vid noggrann undersökning och som inte köparen räknat med kan uppdagas efter tillträde. Köparen kan då ställa ett krav till säljaren avseende detta.

Uppdaga Borätt är en försäkring som omfattar fel i bostadsrätt.

"Ni är bästa på pris och på allt"

Sahar Alhamss
4 av 5

Baserat på 4 555 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg