Mopedförsäkring

När du ska försäkra din moped finns det flera typer av mopedförsäkringar att välja mellan. Utöver den obligatoriska trafikförsäkringen kan du teckna en halvförsäkring som bland annat täcker brand och stöld och lägger du till vagnskada är din moped helförsäkrad.

Kundservice har öppet vardagar 8.30-17

Teckna försäkring

Kontakta kundservice på 0771-326 326 eller info@gjensidige.se för att få prisförslag och hjälp med att teckna en försäkring som passar dina behov.

Försäkringen är en årsförsäkring vilket betyder att premien beräknas på att mopeden inte används hela året. Du bara kör - försäkrat - när du vill och vädret tillåter!

Vilken mopedförsäkring passar dig?

I tabellen kan du enkelt se vad våra olika försäkringar innehåller och jämföra.

Trafik

Trafikförsäkringen ersätter personskador på både förare och passagerare samt människor som inte kör, till exempel cyklister och fotgängare. Den ersätter också skador på annans egendom som till exempel ett staket. Den här försäkringen måste du ha enligt lag för att få köra din moped.

Vad omfattas?
Trafik
Halv
Hel
TäcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt

Vanliga frågor och svar om mopedförsäkring

Mopeden ska vara låst med 2 st godkända klass 3-lås. Kätting eller bygel. Är mopeden utrustad med ett godkänt larm så räknas detta som ett lås.

Vi godkänner alla lås och larm som har blivit godkända av Stöldskyddsföreningen. Mer information om vilka lås och larm som är godkända finns på Stöldskyddsföreningens hemsida.

Om mopeden är trimmad gäller inte din halv- eller helförsäkring.

Ja det kan du, men om det inte är till maka, make eller sambo som är skriven på samma adress som du, så gäller vagnskadeförsäkringen med dubbel självrisk om något skulle hända.

Så länge mopeden är påställd i vägtrafikregistret så måste den vara åtminstone trafikförsäkrad.

När ägarbytet är registrerat i vägtrafikregistret kommer din försäkring att annulleras. Du får automatiskt hem ett bekräftelsebrev på detta från oss.

EU-moped

Det är moped klass I som ofta kallas "EU-moped" och den är konstruerad för en hastighet av högst 45 km/h. För att få köra moped klass I måste du ha ett AM-körkort för moped klass I, alternativt övriga behörigheter för körkort. Har du ett traktorkort eller förarbevis moped klass I utfärdat före den 1 oktober 2009 så gäller även dessa. 

Läs mer om EU-moped här

Moped klass II

är en moped som ska ha pedaler (vevanordning) och vara konstruerad för en hastighet av högst 25 km/h. I klass II finns även den "gamla" gruppen av mopeder som är konstruerade för en hastighet av högst 30 km/h. För Moped klass II är det krav på förarbevis och mopederna är inte registreringspliktiga.

Läs mer om moped klass II här

Ring oss på 0771-326 326 för tips och råd.

Självrisk och ersättningsnivåer

Mer information om självrisker och ersättningsbelopp finns i villkoren. Ring oss gärna om du vill ha råd kring självrisker eller vilken försäkring det är klokt för just dig att välja. 

Fullständiga villkor