MC-försäkring

Våra MC-försäkringar omfattar trafikförsäkringen som du måste ha enligt lag. Sedan kan du anpassa motorcykelförsäkringen efter dina behov. 

Nordens 3:e största försäkringsbolag

Vi har funnits i över 200 år och hos oss får du trygga och prisvärda försäkringar anpassade efter dina behov.

Generösa villkor vid maskinskada

Maskinskada gäller upp till 6 år eller 5 000 mil och för skada eller fel på motorcykel som påverkar motorcykelns funktion. Ingår i helförsäkringen och halvförsäkringen.

Skyddar även extrautrustning

Din eftermonterade utrustning, som t ex slip-on, motorbågar och styre, är försäkrad upp till 50 000 kr när du väljer minst halvförsäkring.

Anpassa MC-försäkringen så den passar dig

Du behöver en MC-försäkring för att skydda dig själv, din MC och dina medtrafikanter. Vilken omfattning på försäkring som passar dig beror förstås på vilken motorcykel du har, hur du kör och vilken risk du kan tänka dig att ta. Det är lag på att ha minst trafikförsäkring. Om du ska välja till hel- eller halvförsäkring beror på hur ny din MC är och hur mycket den är värd. 

Kör säkert hela året med årsförsäkring

Våra MC-försäkringar är årsförsäkringar, oavsett vilken omfattning du väljer. Årsförsäkring innebär att försäkringspremien beräknas på att motorcykeln inte används hela året. Det betyder att du inte behöver tänka på att ställa av och på din MC utan du bara kör - försäkrat - när du vill och vädret tillåter. 

Vad kostar en MC-försäkring?

Priset på en motorcykelförsäkring beror på flera olika faktorer, bland annat på motorcykelns vikt, motorstyrka, årsmodell, var du bor, hur gammal du är och vilken självrisk du väljer. 

Vad täcker MC-försäkringen?

I tabellen får du en översikt över vad de olika försäkringarna för MC täcker. 

Trafik

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag när din mc är i trafik. Den ersätter personskador på förare, passagerare och utomstående vid en trafikolycka samt skador på annans egendom som du orsakar med din mc.

Försäkringen ersätter skador du orsakat på annans egendom i samband med olycka. Detta gäller till exempel andra bilar och fordon samt staket och byggnader.

Vad omfattas?
Trafik
Halv
Hel
TäcktTäcktTäckt
TäcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt

Vilken MC-försäkring passar dig?

Trafikförsäkring MC

Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag för att få köra din motorcykel. Försäkringen ersätter personskador och materiella skador du riskerar att orsaka när du använder din MC i trafiken.

Halvförsäkring MC

Med en halvförsäkring kan du vara säker på att du och din MC snabbt och smidigt kommer tillbaka på vägen om olyckan skulle vara framme.

Helförsäkring MC

Med vår helförsäkring får du den mest omfattande försäkringen i förhållande till de olyckor och otursamma händelser du riskerar att hamna i när du är ute och kör på vägarna. En riktigt trygg försäkring för dig och din MC.

Vanliga frågor och svar om MC-försäkring

Din MC ska vara låst med två stycken skilda godkända klass 3-lås. Om det finns en immobilizer på motorcykeln, så behövs det bara ett ytterligare godkänt klass 3 lås. Med godkända menar vi att lås och larm ska vara godkända av Stöldskyddsföreningen, SFF.

Ja, i vår halv- och helförsäkring har du ett skydd som täcker eftermonterad utrustning med värde upp till 50 000 SEK. Exempel på utrustning:

  • Slip-on, ljuddämpare
  • Speglar
  • Motorbågar
  • Packboxar/packväska
  • Nytt styre

Ja, den är försäkrad vid trafikolycka

På hemorten ska din mc förvaras i ett låst utrymme (garage, källare, låst förråd).

Mer information om självrisker och ersättningsbelopp finns i villkoren.

Självrisk och ersättningsnivåer

Ring oss gärna om du vill ha råd kring självrisker eller vilken försäkring det är klokt för just dig att välja. Tel: 0771-326 326 

Fullständiga villkor