MC-försäkring

Våra MC-försäkringar omfattar trafikförsäkringen som du måste ha enligt lag. Sedan kan du anpassa motorcykelförsäkringen efter dina behov.

Nordens 3:e största försäkringsbolag

Vi har funnits i över 200 år och hos oss får du trygga och prisvärda försäkringar anpassade efter dina behov.

Generösa villkor vid maskinskada

Maskinskada gäller upp till 6 år eller 5 000 mil och för skada eller fel på motorcykel som påverkar motorcykelns funktion. Ingår i helförsäkringen och halvförsäkringen.

Skyddar även extrautrustning

Din eftermonterade utrustning, som t ex slip-on, motorbågar och styre, är försäkrad upp till 50 000 kr när du väljer minst halvförsäkring.

Anpassa MC-försäkringen så den passar dig

Du behöver en MC-försäkring för att skydda dig själv, din MC och dina medtrafikanter. Vilken omfattning på försäkring som passar dig beror förstås på vilken motorcykel du har, hur du kör och vilken risk du kan tänka dig att ta. Det är lag på att ha minst trafikförsäkring. Om du ska välja till hel- eller halvförsäkring beror på hur ny din MC är och hur mycket den är värd. 

Kör säkert hela året med årsförsäkring

Våra MC-försäkringar är årsförsäkringar, oavsett vilken omfattning du väljer. Årsförsäkring innebär att försäkringspremien beräknas på att motorcykeln inte används hela året. Det betyder att du inte behöver tänka på att ställa av och på din MC utan du bara kör - försäkrat - när du vill och vädret tillåter. 

Vad kostar en MC-försäkring?

Priset på en motorcykelförsäkring beror på flera olika faktorer, bland annat på motorcykelns vikt, motorstyrka, årsmodell, var du bor, hur gammal du är och vilken självrisk du väljer. 

Vad täcker MC-försäkringen?

I tabellen får du en översikt över vad de olika försäkringarna för MC täcker. 

Helförsäkring

Halvförsäkring

Trafikförsäkring

Vad täcker MC-försäkringen?

I tabellen får du en översikt över vad de olika försäkringarna för MC täcker. 

Helförsäkring

MER OM FÖRSÄKRINGARNA

Vanliga frågor och svar om MC-försäkring

Självrisk och ersättningsnivåer

Mer information om självrisker och ersättningsbelopp finns i villkoren.

Självrisk och ersättningsnivåer

Ring oss gärna på 0771-326 326 om du vill ha råd kring självrisker eller vilken försäkring det är klokt för just dig att välja.