Hoppa till innehållet

MC-försäkring

Våra MC-försäkringar omfattar trafikförsäkringen som du måste ha enligt lag. Sedan kan du anpassa motorcykelförsäkringen efter dina behov.

Nordens 3:e största försäkringsbolag

Vi har funnits i över 200 år och hos oss får du trygga och prisvärda försäkringar anpassade efter dina behov.

Generösa villkor vid maskinskada

Maskinskada gäller upp till 6 år eller 5 000 mil och för skada eller fel på motorcykel som påverkar motorcykelns funktion. Ingår i helförsäkringen och halvförsäkringen.

Skyddar även extrautrustning

Din eftermonterade utrustning, som t ex slip-on, motorbågar och styre, är försäkrad upp till 50 000 kr när du väljer minst halvförsäkring.

"Lätt att komma i kontakt med. Inte påstridiga utan lyssnar och tar hänsyn till mina önskemål."

Roshagen Vanja
4 av 5

Baserat på 4 556 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Anpassa MC-försäkringen så den passar dig

Du behöver en MC-försäkring för att skydda dig själv, din MC och dina medtrafikanter. Vilken omfattning på försäkring som passar dig beror förstås på vilken motorcykel du har, hur du kör och vilken risk du kan tänka dig att ta. Det är lag på att ha minst trafikförsäkring. Om du ska välja till hel- eller halvförsäkring beror på hur ny din MC är och hur mycket den är värd. 

Kör säkert hela året med årsförsäkring

Våra MC-försäkringar är årsförsäkringar, oavsett vilken omfattning du väljer. Årsförsäkring innebär att försäkringspremien beräknas på att motorcykeln inte används hela året. Det betyder att du inte behöver tänka på att ställa av och på din MC utan du bara kör - försäkrat - när du vill och vädret tillåter. 

Vad kostar en MC-försäkring?

Priset på en motorcykelförsäkring beror på flera olika faktorer, bland annat på motorcykelns vikt, motorstyrka, årsmodell, var du bor, hur gammal du är och vilken självrisk du väljer. 

Vad täcker MC-försäkringen?

Vad täcker MC-försäkringen?

I tabellen får du en översikt över vad de olika försäkringarna för MC täcker. 

Helförsäkring

Halvförsäkring

Trafikförsäkring

Vad täcker MC-försäkringen?

I tabellen får du en översikt över vad de olika försäkringarna för MC täcker. 

Mer om försäkringarna

Vanliga frågor och svar om MC-försäkring

Självrisk och ersättningsnivåer

Ring oss gärna på 0771-326 326 om du vill ha råd kring självrisker eller vilken försäkring det är klokt för just dig att välja. 

Mer information om självrisker och ersättningsbelopp finns i villkoren.