Hoppa till innehållet
Uthus vid strandkanten på vintern

Fritidshus­försäkring

En fritidshusförsäkring från Gjensidige skyddar ditt andra hem mot de vanligaste skadorna och händelserna. För att få prisförslag och hjälp med att teckna en försäkring som passar dina behov, kontakta vår kundservice på 0771-326 326

Låg självrisk och omfattande villkor

Snabb hjälp vid skada

Skadedjursförsäkring hos Anticimex

"Snabb handläggning av ärendet"

Bengt Åke Danielsson
4 av 5

Baserat på 4 407 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Välj den fritidshusförsäkring som passar dig

Vilken försäkring du behöver beror på hur du använder ditt fritidshus och vad du vill att försäkringen ska gälla för. 

Plus

Lagom

Välj den fritidshusförsäkring som passar dig

Vilken försäkring du behöver beror på hur du använder ditt fritidshus och vad du vill att försäkringen ska gälla för. 

Teckna fritidshusförsäkring

Ring oss på 0771-326 326 eller mejla till info@gjensidige.se för tips och råd.

Har du ett fritidshus där du gör ett avbrott från vardagen och tar det lugnt ska du inte behöva oroa dig för tråkigheter som kan hända. Vår fritidshusförsäkring skyddar ditt andra hem mot de vanligaste skadorna och händelserna. 

Vanliga frågor och svar om fritidshusförsäkring

Om du flyttar in i fritidshuset permanent behöver du teckna en villahemförsäkring för att vara rätt försäkrad.

Ja, saker i förråd som t ex verktyg och gräsklippare ersätts genom din fritidshusförsäkring.

Vi rekommenderar att du gör en lista över dina saker och räknar ut vad dessa totalt skulle kunna vara värda om du skulle köpa saker i motsvarande skick idag. På så sätt kan du se till vilket värde du behöver försäkra sakerna, prata med vår kundservice så hjälper de dig att utifrån det välja försäkringsbelopp.

Egendomsskydd
Egendom som kan försäkras är fritidshuset, övriga byggnader på tomten och din lösegendom. Försäkringen gäller också för ledningar och installationer fram till kommunal eller samägd anläggning och för tomten.

Ansvarsskydd
Ett ansvarsskydd behöver du om någon kräver dig på skadestånd i din egenskap av fritidshusägare. Vi hjälper dig att föra din talan och garanterar betalning upp till 5 miljoner kronor.

Rättsskydd
Ett rättsskydd ersätter dina ombudskostnader upp till 250 000 kr vid tvist som kan prövas i tingsrätt, hovrätt och den högsta domstolen.

Byggnadsförsäkring
Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade eller till det belopp som står i ditt försäkringsbrev. Högsta ersättningsbelopp för tomten är 200 000 kr. Du väljer själv försäkringsbelopp för din lösegendom.

Merutgifter
Försäkringen ersätter merutgifter om det försäkrade fritidshuset blir helt eller delvis obrukbart till följd av en ersättningsbar skadehändelse.

Småbåtsförsäkring
För dig som vill försäkra den mindre båten mot skada genom plötslig och oförutsedd händelse. Försäkringen ger ersättning med upp till 25 000 kronor.

Tillägg, rabatter och förmåner