Hoppa till innehållet

Hemförsäkring

Med en hem­försäkring är du, din familj, bostaden och era saker skyddade. Oavsett om du bor i bostads­rätt, hyres­rätt eller rad­hus, så ger alla våra hem­försäkringar en bra grundtrygghet. 

Nordens tredje största försäkringsbolag

Vi har funnits i över 200 år och hos oss får du trygga och prisvärda försäkringar anpassade efter dina behov.

Upp till 15 % samlingsrabatt

Samlar du flera av dina försäkringar hos oss kan du få upp till 15 % rabatt.

Topprankat reseskydd ingår

Vårt Reseskydd Plus är topprankat av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Välj rätt försäkring till ditt hem

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring är en försäkring som gäller för dig, din familj och dina saker. Oavsett om du bor i hyresrätt eller bostadsrätt så behöver du en hemförsäkring för att vara skyddad vid t ex stöld, brand och vattenskador samt när du är ute och reser.

Måste man teckna en hemförsäkring?

Du måste inte ha en hemförsäkring, men genom att teckna en hem­försäkring är du, din familj, bostaden och era saker skyddade om något skulle hända. Reseskyddet i hemförsäkringen hjälper dig dessutom om du blir akut sjuk eller skadad när du är ute och reser.

Vad kostar en hemförsäkring?

Vad en hemförsäkring kostar beror på flera olika faktorer. Det beror bland annat på antal personer i hushållet, boyta och värdet på de saker som du vill försäkra. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst.

Vad täcker hemförsäkringen?

Vad täcker hemförsäkringen?

Din hemförsäkring väljer du utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala och hur mycket du vill ha i ersättning. Vår översikt visar vad de olika nivåerna innehåller och vilken maxersättning du kan få.

Plus

Lagom

Bas

1 500 000 kr1 000 000 kr500 000 kr
100 000 kr50 000 kr50 000 kr
5 000 000 kr5 000 000 kr5 000 000 kr
350 000 kr250 000 kr250 000 kr
60 dagar45 dagar45 dagar
100 000 kr100 000 kr
100 000 kr

Vad täcker hemförsäkringen?

Din hemförsäkring väljer du utifrån hur du bor, vad du har för saker, vad du kan tänka dig att betala och hur mycket du vill ha i ersättning. Vår översikt visar vad de olika nivåerna innehåller och vilken maxersättning du kan få.

Tilläggsförsäkringar

Topprankat reseskydd ingår

På resan vill man bara kunna njuta och slappna av, så det är viktigt att ha ett bra reseskydd så att du får hjälp om du exempelvis råkar ut för ett olycksfall eller blir sjuk. Reseskydd ingår i alla våra hemförsäkringar.

I vår hemförsäkring Plus får du ett topprankat skydd som gäller i hela världen upp till 60 dagar. Förutom grundreseskyddet ingår bland annat avbeställningsskydd, ersättning om du inte kan utföra en planerad aktivitet och ersättning om du blir försenad.

Reseskydd Plus topprankat av Konsumenternas som oberoende granskar försäkringar

"Bra villkor och lägre pris än mitt förra försäkringsbolag. Trevlig och hjälpsam kundtjänst."

Anders J
4 av 5

Baserat på 4 549 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Fler fördelar som ingår i vår hemförsäkring

Alla nivåer av vår hemförsäkring inkluderar ett bra grundskydd för dig, din familj och dina saker. Nedan kan du läsa lite mer utförligt om några fler fördelar med den. 

Skydd för livet på nätet

Betalningar, umgänge och shopping – det mesta gör vi på nätet. Med Glöm mig-skyddet i vår hemförsäkring Plus kan du skydda ditt digitala liv.

  • Förebyggande rådgivning och assistans vid nätkränkning.
  • Råd och vägledning kring livet på nätet. Hur ska exempelvis du som förälder tänka kring barn och internet. 
  • Assistans vid nätkränkning. Du kan bland annat få hjälp med att avlägsna oönskat och kränkande innehåll som lagts upp på internet utan ditt samtycke.

Id-stöld

Ett av de vanligare bedrägerierna idag är när någon utan lov använder sig av någon annans personuppgifter för att beställa varor, tjänster eller ta lån på nätet.

Via vår samarbetspartner får du förebyggande råd för att undvika id-stöld, och hjälp att begränsa konsekvenserna om du råkar ut för det. Hjälpen kan till exempel röra sig om att bestrida krav från företag där någon handlat saker eller tjänster i ditt namn, eller att radera anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser. Skydd mot id-stöld ingår i vår hemförsäkring Lagom och Plus.

Mobbning

För barn under 18 år som drabbas av mobbning och kränkande behandling i skolan kan vår försäkring täcka samtalsstöd vid akut kris.

Försäkringen kan också lämna en ersättning på 10 000 kr om en anmälan till Barn- och elevombudsmannen mynnar ut i kritik mot skolan. Om Barn- och elevombudsmannen väcker talan i domstol om skadestånd till barnet så utbetalas ett belopp om 30 000 kr. Skyddet ingår i Lagom och Plus.

Cykel och elcykel

Alla våra hemförsäkringar ger dig ett skydd för din cykel vid exempelvis stöld. Med Bas och Lagom är din cykel skyddad upp till 25 000 kr. Vår mest omfattande försäkring, Plus, täcker ända upp till 75 000 kr.

Det finns många olika sorters cyklar, men det viktiga här är Transportstyrelsens definition. En elcykel försäkras som en cykel om den klassas som en cykel av Transportstyrelsen. 

Cykelstölder är tyvärr väldigt vanligt vilket både är trist och kostsamt. Tänk på att låsa cykeln med ett cykellås godkänt av stöldskyddsföreningen. Om värdet på cykeln är mer än 25 000 kr, ska den nattetid vara fastlåst i ett fast föremål eller förvaras i ett låst utrymme. Om du inte gör det riskerar du att få mindre ersättning vid en stöld.

Din cykel är skyddad upp till 75 000 kr

Vanliga frågor om hemförsäkring

Om försäkringen

Om något händer

Har du några frågor?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring eller vilka tillägg det är klokt för just dig att välja.

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd