Hoppa till innehållet

Grönt kort

Vissa länder du reser till med bil kräver att du har ett grönt kort med dig. Idag är dessa Albanien, Azerbajdzjan, Belarus, Iran, Marocko, Moldavien, Nordmakedonien, Ryssland, Tunisien, Turkiet och Ukraina. Här kan du beställa grönt kort.

Det gröna kortet är ett bevis på att du har en gällande trafikförsäkring i ditt hemland. För att vi ska kunna utfärda ett grönt kort, krävs ett godkänt autogiromedgivande eller inkommen halvårsbetalning. Att beställa ett grönt kort är kostnadsfritt hos Gjensidige.

Beställ i god tid

Tänk på att kontakta oss i god tid innan din avresa så vi har tillräckligt med tid för att posta din handling. För att posten ska hinna komma fram, rekommenderar vi att du gör din beställning minst en arbetsvecka innan du planerar att resa.

Gröna kort som utfärdas i Sverige ska vara utskrivna på grönt papper och därför skickar vi det alltid till din folkbokföringsadress, vi har ingen möjlighet att mejla det.

Här gäller din svenska trafikförsäkring

Den gäller automatiskt i följande länder och du behöver inte ha med dig något grönt kort:

Andorra, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Här måste du ha med dig grönt kort

Om du ska besöka något av följande länder med din bil, måste du ha med dig ett grönt kort som bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat. Kortet visar att din svenska trafikförsäkring gäller i alla andra länder inom gröna kort-systemet. Idag behöver du grönt kort när du vill köra bil till:

Albanien, Azerbajdzjan, Belarus*, Iran*, Marocko, Moldavien, Nordmakedonien, Ryssland*, Tunisien, Turkiet och Ukraina.

*Notera att vi för tillfället, i enlighet med nationellt beslut från Trafikförsäkringsföreningen, inte utfärdar grönt kort för Ryssland, Iran och Belarus.

Du ansöker via formuläret nedan