Bilförsäkring

Teckna bilförsäkring hos Gjensidige, Nordens tredje största försäkringsbolag. Få ditt pris inom några sekunder!

Generösa villkor vid maskinskada

Maskinskada täcks tills bilen är 10 år eller har körts 12 000 mil (gäller för vår halv- och helförsäkring).

Betyg 4,4 av 5

Konsumenternas Försäkringsbyrå ger Gjensidiges Bilförsäkring Plus betyget 4,4 av 5 i sin årliga ranking av bilförsäkringar.

Upp till 15 % rabatt

Samlar du flera av dina försäkringar hos oss kan du få upp till 15 % rabatt.

Det här ska du tänka på när du väljer bilförsäkring

Det finns mycket att tänka på när du ska välja bilförsäkring. Priset är såklart en viktig faktor, men börja med att tänka igenom dina behov och vilket skydd du behöver innan du väljer typ av försäkring. Jämför vad försäkringen omfattar utifrån dina behov.

Några av fördelarna med vår bilförsäkring: 

 • Generösa villkor vid maskinskada - maskinskada täcks tills bilen är 10 år eller har körts 12 000 mil (gäller för vår halv- och helförsäkring).
 • Allriskförsäkring ingår - vi hjälper dig med kostnaderna om du tappat bilnyckeln, tankat fel bränsle eller råkar spilla ut färg i bagageutrymmet (gäller till bilen är 15 år).

 • 0 kr i självrisk vid stenskott, om stenskottet kan repareras.

Vilken typ av försäkring behöver du?

Vi erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring som täcker allt från stöld och brand till vagnskada. 

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen ersätter personskador på både förare och passagerare samt människor som inte sitter i bilen, till exempel cyklister och fotgängare. Den ersätter också skador på annans egendom som till exempel ett staket. Den här försäkringen måste du ha enligt lag för att få köra din bil.

Vad omfattas?
Trafikförsäkring
Halvförsäkring
Helförsäkring
TäcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktTäcktTäckt
Inte täcktInte täcktTäckt

Läs mer om skillnaderna

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag för att få köra din bil.

Försäkringen ersätter personskador och skador på annans egendom när du använder ditt fordon i trafiken.

Halvförsäkring

Vår prisvärda halvförsäkring är ett bra komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen. Perfekt för dig som vill ta väl hand om din bil.

Försäkringen inkluderar bland annat:

 • Glasskador
 • Brandskada
 • Stöld
 • Skada eller fel på komponenter i t ex motorn

Helförsäkring

Med en helförsäkring för din bil kan du även få ersättning om din bil skadas vid en trafikolycka eller vid en annan yttre olyckshändelse.

En helförsäkring för bilen omfattar – utöver trafikförsäkring och halvförsäkring – en vagnskadeförsäkring. Du kan till exempel få ersättning om du:

 • Kolliderar med andra bilar och fordon
 • Kör i diket eller välter
 • Råkar ut för annan yttre påverkan på din bil

Pluspaket är ett tillägg till vår halv- och helförsäkring.

Pluspaketet 99 kr/mån

Har du halv- eller helförsäkring kan du välja till vårt Pluspaket för 99 kr/månad.

Här ingår t ex:

 • bärgning till verkstad
 • reparation på plats
 • däckbyte vid punktering
 • låsöppning
 • kostnader för hyrbil upp till 75 dagar
 • hel eller delvis ersättning för din självrisk vid skadegörelse, parkeringsskada och djurkollision.
Mer om Pluspaketet

Vanliga frågor och svar om bilförsäkring

Vad en bilförsäkring kostar beror på många faktorer. Priset kan variera beroende på t ex din ålder, var du bor, bilmärke, årsmodell, motorstyrka och hur mycket du kör. 

Det finns också olika typer av bilförsäkringar där priset också varierar. Lägsta skyddsgraden av bilförsäkring är trafikförsäkringen. Det är ett lagstadgat krav att du med påställd bil ska ha minst en trafikförsäkring på den. 

Ja, om fordonet är i trafik (inte avställt) måste du trafikförsäkra bilen enligt lag.

Det är ägaren av bilen som ska stå på bilförsäkringen. Som ägare räknas den som är registrerad som ägare hos Transportstyrelsen och som huvudsakligen använder bilen.

Om försäkringen står på någon annan än ägaren är bilen formellt inte försäkrad. Ägaren riskerar då att få betala avgifter till Trafikförsäkringsföreningen (TFF), eftersom du enligt lag måste trafikförsäkra bilen.

Försäkringen gäller i de länder som är anslutna till det så kallade Gröna kort-systemet. Beställ ett grönt kort här om du ska ut och resa. Trafikförsäkringen gäller i hela världen för skada som i följd av trafikolycka med svenskregistrerat fordon tillfogas dig som svensk medborgare eller har hemvist i Sverige.

Tänk på att både handledare och elev ska ha giltiga tillstånd för övningskörning. Det är handledaren som räknas som förare under övningskörningen och är ansvarig för allt eleven gör. Bilförsäkringen gäller därför på samma sätt som när någon som har körkort kör bilen. Det är bra att ha helförsäkring på bilen för att kunna få ersättning för eventuella bucklor och repor.

För att teckna en Trafikförsäkring hos oss ska bilen vara registreringsbesiktigad och fått svenska registreringsskyltar. För maskinskademomentet i försäkringen gäller dubbel självrisk.

Vid försäljning avslutas försäkringen från samma datum som ägarbytet sker. Redan betald försäkringspremie återbetalas från den dagen fram till och med din huvudförfallodag. Kontakta oss gärna och uppge ditt bankkontonummer, i annat fall skickas ett utbetalningskort till din folkbokföringsadress.

Uppgraderingar kan du göra när som helst under din försäkringsperiod, som till exempel teckna en tilläggsförsäkring. En nedgradering kan först göras på din förfallodag, då ditt avtal förnyas.

Om du ändrar körsträcka påverkas hela din försäkringsperiod. Om du ändrar adress kan din premie påverkas från och med det datum vi får informationen. 

Vagnskadegaranti ersätter skador på din egen bil som du själv orsakar, till exempel om du kör i diket och bilen får plåtskador. En bil som är yngre än tre år kan ha en gällande vagnskadegaranti. Kontrollera om det finns ett garantibevis bland bilhandlingarna eller kontakta din återförsäljare. Har din bil vagnskadegaranti räcker det att du tecknar en halvförsäkring. När vagnskadegarantin går ut, eller om din bil saknar vagnskadegaranti, rekommenderar vi att du tecknar helförsäkring.

Har du en lätt lastbil? Tänk på att de som regel inte har vagnskadegaranti.

Hos flertalet av våra avtalsverkstäder kan du skicka in bilder på de skador som har uppstått på ditt fordon istället för att åka till verkstaden för en besiktning. När din skada är registrerad hos oss kommer du bli kontaktad av vår avtalsverkstad som informerar mer om hur det går till med fotobesiktning.

Om du föredrar att åka till verkstaden för besiktning så går det självklart bra.

Behöver du ändra körsträcka?

Ska du ut och resa med bilen?