Hoppa till innehållet
Aysegul Cin, vd för Gjensidige Sverige

Sveriges vd kommenterar Q4-resultatet

Gjensidige presenterar resultatet för det fjärde kvartalet 2020. Aysegül Cin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet i media.

Aysegül Cin, vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för den svenska verksamheten i tidningen Risk och Försäkring:

– 2020 var ett annorlunda år för hela branschen men vi levererar ett tillfredsställande resultat i Sverige under rådande omständigheter och följer vår plan. Vi har haft en bra tillväxt i vår portfölj i företagssegmentet och en stärkt kundnöjdhet inom både privat- och företagssegmentet, vilket är glädjande. Vi hade några fler storskador i fjol än vad vi hade under 2019. Det handlar bland annat om bränder i fastigheter som har påverkat resultatet negativt. Vi kommer fortsatt ha fokus på lönsam tillväxt i våra portföljer och ska ytterligare effektivisera och förbättra vår verksamhet, bland annat genom digitalisering.

Aysegül Cin, vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för den svenska verksamheten i tidningen Sak & Liv:

– Förra året var ett tillfredsställande år resultatmässigt och vi följer planen när det gäller nyckeltalen för verksamheten. Året som helhet är vi med andra ord nöjda med. Sedan varierar resultatet mellan olika kvartal, skadeprocenten för Q4 under 2020 jämfört med Q4 2019 har ökat till följd av lägre avvecklingsvinster samt en något ökad underliggande skadefrekvensutveckling på grund av ökade skador i privatportföljen. Vi har haft en god tillväxt under 2020 som huvudsakligen kommit inom företagssegmentet. Resultatet har påverkats av att de underliggande frekvensskadorna har ökat något. Premiebortfallet inom privat är delvis av teknisk karaktär, en engångsförändring kopplad till ett resultatdelningsavtal med en samarbetspartner.
– Något vi är väldigt nöjda med under 2020 är hur medarbetarna har klarat av arbetet under pandemin. Det var ju ett väldigt speciellt år där vi från och med mars övergick till att huvudsakligen arbeta från hemmakontor. Vi visste då inte säkert hur det skulle bli, men det har gått väldigt bra.

Här kan du ta del av den fullständiga rapporten för det fjärde kvartalet 2020.

Här kan du läsa artikeln i Risk och Försäkring (ofta betallänk).

Här kan du läsa artikeln i Sak & Liv (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.