Hoppa till innehållet

Gjensidige i hållbarhets-toppen i år igen

Nu har Söderberg & Partners årliga hållbarhetsrapport publicerats. I år har totalt 21 sakförsäkringsbolag analyserats, men det var bara fem som fick godkänt grönt betyg och ett av dem är Gjensidige. Vi är så stolta över att ligga i topp i år igen!

Idag presenterade Söderberg & Partners sin nya hållbarhetsranking av de svenska sakförsäkringsbolagen. Syftet med den så kallade trafikljusrapporten är att Söderberg & Partners vill hjälpa sina kunder att hitta de bästa produkterna och att pressa branschen att utvecklas i positiv riktning när det gäller hållbarhet.

Resultatet i år visar, enligt Söderberg & Partners, på en stor variation bland sakförsäkringsbolagen och en del betygsförändringar har skett sedan förra året. Bolagens förhållningssätt till hållbarhet och hur aktivt de arbetar med hållbarhetsfrågor skiljer sig stort mellan högsta och lägsta betyg.

Totalt har 21 bolag analyserats utifrån perspektiv som omfattar hållbarhet i skadereglering, upphandling av leverantörer, miljöanpassning, kapitalförvaltning, samt hur de ökar kunders och anställdas medvetenhet om sakskadors miljöpåverkan och effekter på hållbar utveckling. Bedömningen av sakförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete är relativ, vilket innebär att bolagens hållbarhetsbetyg sätts i relation till varandra.

Ett grönt hållbarhetsbetyg totalt indikerar att hållbarhet är integrerad i alla aspekter av verksamheten. Sedan förra årets analys har två bolag fått höjt hållbarhetsbetyg och ett bolag har fått sänkt betyg. Det innebär att endast fem av 21 sakförsäkringsbolag fått grönt ljus och Gjensidige Sverige är även i år ett av dem!

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.