Hoppa till innehållet
Domarklubba

Gjensidige får tillbaka 3,5 miljoner kronor efter vattenskada i Malmö

Regressarbetet är viktigt för Gjensidige eftersom det har en direkt påverkan på våra skadekostnader. Vi regressar i skadeärenden där någon annan än vår försäkringstagare kan anses ansvarig för en skada.

Ett exempel på en sådant ärende är vattenskadorna efter skyfallet i Malmö för drygt sex år sedan. Nu får vi tillbaka 3,5 miljoner kronor, något som också har uppmärksammats i media.

I augusti 2014 drabbades Malmö av ett kraftigt regnoväder. På bara sex timmar föll 120 millimeter regn med omfattande översvämningar som följd. Gjensidige var försäkringsgivare till Malmö Stad och dess fastighetsbestånd på 545 fastigheter. Totalt drabbades 171 av fastigheterna av skador på grund av ovädret och Gjensidige betalade ut totalt fem miljoner kronor i skadeersättning. Nu får Gjensidige tillbaka 3,5 miljoner kronor.

– Regressarbetet är viktigt för varje regresskrona går rakt in i resultatet på sista raden. Det gör att vi kan hålla konkurrenskraftiga premier och nå de resultat vi lovat koncernen, säger Karolin Bernås, som är skadechef inom Gjensidige Försäkring.

Här kan du läsa artikeln i Sak & Liv (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.