Hoppa till innehållet
Hockeymålvakt på isen

Både DN och Aftonbladet hänvisar till Gjensidiges statistik

Ansiktsskador har utgjort en tredjedel av det totala antalet hockeyrelaterade skadeärenden på elit- och ungdomsnivå de senaste åren. Svenska Ishockeyförbundets projektledare menar att det är helt i onödan. Han föreslår krav på heltäckande visir.

Gjensidige är stolt sponsor av Svenska Ishockeyförbundet och vi är glada över att både Dagens Nyheter och Aftonbladet uppmärksammar problematiken med ansiktsskador inom ishockeyn. Under de senaste åren har ansiktsskador har utgjort en tredjedel av det totala antalet hockeyrelaterade skadeärenden på elit- och ungdomsnivå.

Därför är det mycket bra att Morgan Johansson, som är projektledare inom Svenska Ishockeyförbundet, kommer med konkreta skadeförebyggande förslag. Det ligger helt i linje med det arbete Gjensidige bedriver.

– Vi ser positivt på ett ökat fokus på säkerheten. Vårt uppdrag är att säkra liv och hälsa och därför ser vi det som viktigt att använda de skydd som rekommenderas. Ishockeyn, som är Sveriges mest populära sport, är en viktig folkrörelse och gör stor samhällsnytta. Därför känns det väldigt viktigt för oss inom Gjensidige att samarbeta med och stötta Svenska Ishockeyförbundet för att på så vis bidra till det skadeförebyggande arbetet inom sporten, säger Markus Ljungblad, som är skadechef inom Gjensidige.

Här kan du läsa artikeln i Dagens Nyheter (ofta betallänk).

Här kan du läsa artikeln i Aftonbladet (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.

Till Pressrummet