Hoppa till innehållet
Två flickor på en pir som tittar ut över havet

Gjensidige ingår nytt samarbete med Alivia

Gjensidige och Alivia har startat ett samarbete kring cancervårdsförsäkring. Samarbetet innebär att vi från Gjensidiges sida kan erbjuda Alivia Cancervård till våra kunder, samtidigt som Alivia får tillgång till ytterligare en försäkringsgivare på gruppförsäkringsmarknaden.

Cancer drabbar 65 000 personer varje år i Sverige och färre än hälften får sin behandling inom de rekommenderade vårdtiderna. 

– Under pandemin är det färre som sökt vård för sina besvär. Det är nu fler som går runt med en oupptäckt cancer, behovet av försäkringen är tyvärr större än någonsin. Då är det här nya samarbetet särskilt positivt att kunna meddela, säger Kent Andersson, vd för Alivia.
– Vi ser fram emot att tillsammans utveckla Alivia Cancervård till kunder och partners, säger Anders Lundin, Sverigechef inom Gjensidige. 

Alivia och Nordeuropa Försäkring har sedan tidigare ett samarbete och det nya avtalet innebär även ett samarbete mellan Alivia och Gjensidige som sedan förra året är ägare av Nordeuropa Försäkring.

– Genom det nya samarbetet med Alivia får vi med Gjensidige som försäkringsgivare ytterligare förstärkning för en efterfrågad produkt och tjänst att erbjuda marknaden som verkligen behövs och skapar ett stort värde, säger Erik Enkullen, vd på Nordeuropa Försäkring.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.