Hoppa till innehållet
OKQ8:s station i Trelleborg

Gjensidige och OKQ8 utökar samarbetet

Nu fördjupar Gjensidige och OKQ8 det partnerskap som inleddes under våren 2020. Det utökade samarbetet innebär att Gjensidige, utöver att vara försäkringsgivare för OKQ8 Bilförsäkring, även går in som försäkringsgivare för tilläggsförsäkringen OKQ8 BackUp.

Samarbetet mellan Gjensidige och OKQ8 bygger på en ömsesidig och stark distributionsmodell med syfte att stärka båda parternas affärer långsiktigt. Tilläggsförsäkringen OKQ8 BackUp täcker det mesta som kan hända längs bilvägen, som exempelvis assistans och hyrbilsersättning om bilen går sönder.

– Förutom de tilläggsprodukter som ingår i OKQ8 BackUp så innebär försäkringslösningen också att kundens självrisk på bilförsäkringen kan sänkas upp till ett visst belopp. Därför är det här en spännande produkt och jag tycker det är roligt att vi genom OKQ8 BackUp får möjlighet att erbjuda en ännu mer komplett försäkringslösning till OKQ8:s kunder. Det här är ett samarbete som vi är mycket glada över att nu kunna utveckla och fördjupa, säger Frank Möller, som är Key Account Manager på Gjensidiges Partneravdelning.

Det var under våren 2020 som Gjensidige och OKQ8 inledde ett samarbete kring OKQ8 Bilförsäkring, där OKQ8 förmedlar försäkringen och Gjensidige är försäkringsgivare. Även OKQ8 ser mycket positivt på att samarbetet nu utökas med att Gjensidige även går in som försäkringsgivare för tilläggsförsäkringen OKQ8 Backup, där Svenska Försäkringskoncept AB står för försäkringssystemet samt skaderegleringen.

– Genom vårt fördjupade samarbete kompletterar vi vår befintliga försäkringsportfölj så att vi nu kan erbjuda våra medlemmar marknadens mest omfattande bil- och självriskreduceringsförsäkringar under ett och samma varumärke. Det går helt i linje med vårt arbete med att kontinuerligt utveckla vårt medlemserbjudande med konkurrenskraftiga produkter och tjänster och vi är glada över att kunna ta det här steget tillsammans med en så snabbfotad och nytänkande aktör som Gjensidige som vi redan innan har ett gott samarbete med, säger Philip Wadenius, som är Product and Marketing Manager Insurance inom OKQ8.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.