Hoppa till innehållet
Nordeuropas logo och Gjensidiges logo

Samarbetet med Nordeuropa utökas

Gjensidige och Nordeuropa förstärker samarbetet för Nordeuropas affärsområde Person, det som tidigare hette Liv & Hälsa. Det förstärkta samarbetet innebär att Gjensidige går in som försäkringsgivare även för Nordeuropas personriskprodukter. 

Nordeuropa förvärvades av Gjensidige våren 2021 och Gjensidige etablerades då som försäkringsgivare för Nordeuropas sakförsäkringsaffär, samtidigt som Nordeuropa fortsätter verksamheten under sitt eget varumärke. Ett naturligt nästa steg i att förstärka samarbetet ytterligare är att Gjensidige går in som försäkringsgivare även för Nordeuropas personriskprodukter.

– Med Gjensidige som etablerad och finansiellt stark aktör sedan lång tid på svenska försäkringsmarknaden är det naturliga valet för en långsiktig affärsrelation att Gjensidige också kliver in som försäkringsgivare för våra personriskprodukter. Det är viktigt för oss att Nordeuropas kunder känner trygghet och kontinuitet för framtiden och därför är den här utvecklingen med Gjensidige även som försäkringsgivare väldigt välkommen, säger Erik Enkullen, som är vd för Nordeuropa Liv & Hälsa AB.

Magnus Håkansson axlar rollen som affärsområdesansvarig för Nordeuropas Personaffär och nu tillträder också Marianne Appelgren en nytillsatt tjänst som Underwritingchef samt KAM för Personaffären.

– Med tillsättningen av de nya tjänsterna markerar Nordeuropa och Gjensidige tillsammans också en viktig milstolpe för den fortsatta satsningen på personrisk framåt. Gjensidige Sverige har A-positive rating enligt Standard & Poor och med 250 anställda i Sverige samt en gedigen erfarenhet inom personrisk både i Sverige såväl som inom koncernens bolag i Norge, ser jag fram emot en spännande framtid. Vi fortsätter förstärka affärsområde Person nu närmast med ytterligare en roll, håll utkik efter nästa steg från Nordeuropa, det kommer mera, säger Erik Enkullen.

Här kan du läsa en artikel om det förstärkta samarbetet i Risk och Försäkring (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.

Till Pressrummet