Hoppa till innehållet

Gjensidige förstärker lednings­gruppen

I Sverige har Gjensidige visat positiv utveckling inom flera områden de senaste åren. Vi har bland annat ett stabilt positivt UW-resultat, tillväxt i portföljen och vi har lyckats med att sänka våra kostnader. Ambitionerna för Gjensidiges svenska verksamhet är höga även framåt och därför genomför vi några ändringar i vår ledningsgrupp.

Karolin Bernås, Markus Ljungblad och Fredric Widlund
– Vi befinner oss i en positiv spiral i Sverige och det är ett perfekt läge att växla upp inför vår fortsatta tillväxtsresa framåt. För att underbygga våra ambitioner både inom privat- och företagssegmentet, stärker vi nu upp vår organisation ytterligare genom att stuva om i vår ledningsgrupp. Förändringarna vi gör nu ska bidra till förnyelse och dynamik i organisationen, så att vi på bästa vis kan möta de allt snabbare förändringar vi ser i vår omvärld, säger Anders Lundin, som är Gjensidiges Sverigechef.

Nytt i den svenska ledningsgruppen:

Karolin Bernås blir chef för den nya enheten Produkt, Pris och Erbjudande med ansvar för våra produkter och vårt helhetserbjudande inklusive prissättning. Hon har tidigare arbetat flera år som chef för Skador inom Gjensidige Sverige.

– Jag ser fram emot att lägga mitt fokus tidigare i kedjan, det vill säga att starta med kundens behov och hur vi på bästa sätt kan uppfylla dem. Det är ett uppdrag där vi måste tänka på hela kundresan, och hur vi kan skapa förutsättningar för medarbetare på alla avdelningar att lyckas. Det känns spännande och viktigt. Sedan har jag en bakgrund som kundanalytiker och controller, så jag gillar de mer analytiska delarna i uppdraget och att få grotta ner mig ordentligt i siffror.

Markus Ljungblad blir ny chef för Skador. Han har tidigare varit ansvarig för skaderegleringsavdelningar hos exempelvis TryggHansa och Europ Assistance och inom Gjensidige har han ansvarat för lanseringen av Schysst och varit tf för den tidigare enheten Verksamhetsstyrning.

– Vi ansvarar för all skadereglering inom Gjensidige Sverige, det är vi som levererar våra produkter när våra kunder råkat ut för någonting. Skadeverksamheten är otroligt viktig både ur kund- och resultathänseende. Jag är otroligt glad och förväntansfull att få jobba tillsammans med alla inom Skador för att hitta förbättringsområden som ger bättre kundnöjdhet och resultat.

Fredric Widlund blir chef för den nya enheten Finans & Kontroll, med ansvar för finansiell styrning, compliance, uppföljning och kontroll av verksamheten. Här samlas även Gjensidiges dotterbolag. Fredric Widlund har under flera år varit chef för APP (Analys, Pris och Produkt) i Sverige.

– Den nya rollen innebär ett ansvar för business controlling, finansiell controlling, compliance och våra svenska dotterbolag. Det är en renodling av vår tidigare enhet Verksamhetsstyrning där vissa delar brutits ut. Det är en väldigt bra grupp med personer som jobbar inom avdelningen som det ska bli otroligt roligt att få bli en del av.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.