Hoppa till innehållet
Anders Lundin, Sverigechef inom Gjensidige

Sverigechefen om Gjensidiges Q4-resultat

Den svenska verksamheten förbättrade både det tekniska resultatet och combined ratio under 2021. Även årets fjärde kvartal bjöd på positiva siffror. Anders Lundin, som är Sverigechef, kommenterar resultatet för det fjärde kvartalet i branschmedia.

Gjensidige Sverige ökar UW-resultatet med 27,6 procent jämfört med föregående år. UW resultatet uppgår till 97 MNOK för helåret jämfört med 76 MNOK. Förbättringen förklaras primärt av en högre premieintäkt och förbättring i den underliggande frekvensskadeprocenten. Combined ratio har minskat till 94,1 (95,2).

Premieintäkten har för helåret ökat till 1649 MNOK (1592 MNOK). I lokalvaluta ökade premieintäkten med 5,8 procent, som ett resultat av en premietillväxt inom företag både genom volym och pris, något motverkad av en lägre premie inom privat delvis på grund av ett avslutat samarbete med Paydrive under året.

Anders Lundin är Sverigechef i Gjensidige. Han säger så här i sin kommentar till resultatet:

– Det känns bra att leverera enligt plan i kvartal fyra och också med premietillväxt. Jag är också stolt över att vi i Gjensidige Sverige visar upp ett starkt resultat för fjärde året i rad. Det känns väldigt bra att vi uppvisar tillväxt både organiskt och genom förvärvet av Nordeuropa.

Här kan du ta del av den fullständiga rapporten för fjärde kvartalet 2021.

Här kan du läsa artikeln i Risk och Försäkring (ofta betallänk).

Här kan du läsa artikeln i Sak & Liv (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.