Hoppa till innehållet
Anders Svensson och Erika Genfeldt Gjensidige Business Services

GBS inom Gjensidige har rekryterat två nya inköpschefer

Gjensidige Business Service AB, GBS, ansvarar bland annat för Gjensidigekoncernens IT-kontrakt och för olika typer av inköp. Nu har Inköp- och Leverantörsstyrning inom GBS i Sverige rekryterat två nya talanger, Erika Genfeldt som går från H&M till Gjensidige och Anders Svensson som går från Trygg-Hansa till Gjensidige. 

Gjensidige har rekryterat två nya kategorichefer för IT-inköp inom Gjensidige Business Services. Erika Genfeldt kommer senast från H&M där hon arbetade som Commercial Advisor and Vendor Responsible.

– Det känns oerhört roligt att få komma in i ett bolag som hela tiden blickar framåt och vill utvecklas för att få ännu nöjdare kunder. Jag hoppas att jag med min erfarenhet från retail, där kunden är i fokus, ska kunna bidra till nöjdare kunder. Att Gjensidige har ett stort samhällsengagemang i idrotten i Sverige gör att jag är stolt över att få jobba på Gjensidige, säger Erika Genfeldt.

Anders Svensson kommer senast från Trygg-Hansa där han arbetat som Strategic Sourcing and SRM Manager IT.

– Det är otroligt kul att kliva in i ett innovativt bolag som är verksamt i många länder. Med min bakgrund inom försäkringsbranschen men också specifikt inom IT och inköp så hoppas jag kunna bidra med en stor förståelse och insikt för de utmaningar och regelverk som måste hanteras i inköpsprocessen. Jag ser med glädje fram emot att lära känna alla nya kollegor och stakeholders och att vi tillsammans ska bidra till att stärka Gjensidiges kunderbjudande och leveransförmåga, säger Anders Svensson.

Tore Fredriksen, som är Head of Purchasing and Supplier Management på Gjensidige Business Services, är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Både Erika och Anders kommer att arbeta med att professionalisera och optimera våra inköp genom att skapa kategoristrategier inom sina ansvarsområden och genom att skapa kontakt med relevanta intressenter och verksamheter. Jag är naturligtvis glad och stolt över att vi får in två talanger med så gedigen erfarenhet. De kommer att vara viktiga spelare på vår fortsatta resa, säger Tore Fredriksen.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.