Hoppa till innehållet
Tävlingscyklister på landsväg

Vi förlänger vårt partnerskap med Svenska Cykelförbundet

Gjensidige har varit Svenska Cykelförbundets försäkringsgivare för licensolycksfall sedan 2020. Nu förlängs avtalet i tre år till. Det förlängda avtalet innebär fortsatt förtroende för Gjensidige som försäkringsgivare och fortsatt förtroende för den olycksfallsförsäkring som Svenska Cykelförbundet förser de medlemmar som tecknar licens med.

Gjensidige och Svenska Cykelförbundet har haft ett fint samarbete sedan 2020 och nu förnyas samarbetsavtalet med tre år till. Samarbetet gäller licensolycksfallsförsäkringen för Svenska Cykelförbundets olika medlemskategorier.

– Vi är oerhört glada att få fortsatt förtroende till att vara försäkringsgivare för Svenska Cykelförbundets licensolycksfallsförsäkring och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete framöver tillsammans med Cykelförbundet och deras försäkringsförmedlare Carl Rosén på Söderberg & Partners, säger Sophia Sandberg, som är KAM inom Partner Privat på Gjensidige.

Svenska Cykelförbundet, SCF, bildades redan år 1900 och är därmed ett av Sveriges äldsta specialidrottsförbund. Förbundet har nästan 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de nio grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, Mountainbike, Landsväg, Paracykel, Trial, E-Cykling och Gravel.

– Gjensidige är ett bolag med positiv utveckling som försäkringsgivare inom idrotten. Vårt samarbete med Gjensidige startade 2020 och har varit mycket positivt för Svenska Cykelförbundet. Samarbetet har förbättrat försäkringsvillkoren för våra cyklister och även underlättat för barn och ungdomar att prova på cykelsporten. Min förhoppning är att Svenska Cykelförbundet fortsätter stärka vår relation med Gjensidige säger Leif Karlsson, generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.