Hoppa till innehållet
Gjensidiges nya Stockholmskontor

Gjensidige flyttar huvudkontoret i Stockholm till citykärnan

Efter åtta år i Garnisonen flyttar Gjensidige sitt huvudkontor i Stockholm från Karlavägen 108 till Kungsgatan 47B. Flytten är planerad till augusti 2023 och är en del av framtidssatsningen för den svenska verksamheten. Med de nya lokalerna ökar möjligheten att synliggöra Gjensidige och att skapa en attraktiv arbetsmiljö för framtidens arbetsplats där nya arbetssätt kan fortsätta att utvecklas och där medarbetare kan fortsätta inspireras.

Hyreskontraktet för Gjensidiges huvudkontor i Stockholm löper ut till sommaren. Därför har ett arbete med att utvärdera befintliga lokaler och utreda vilka alternativ som finns pågått under hösten. För att möta Gjensidiges framtida arbetsplatsbehov kommer Stockholmskontorets nya adress att bli Kungsgatan 47B.

– Det är ett helt fantastiskt läge som innebär massor av positiva fördelar, både för enskilda medarbetare och för Gjensidige som bolag. I och med flytten kommer vi att vara närmare våra partners och vi får möjlighet att stärka vårt varumärke i Sverige genom att synas i stadsbilden, bara för att nämna några positiva effekter. Det är en viktig symbolisk del i vår fortsatta satsning på den svenska verksamheten att investera i ett modernt kontor där våra medarbetare trivs och fortsätter att inspireras till att ta fram innovativa produkter och lösningar. Den anrika bygganden bär på en intressant historia, samtidigt som den både är modern och nyskapande, precis som Gjensidige, säger Anders Lundin, som är Sverigechef på Gjensidige.

Kort om nya kontorslokalerna

Det nya kontoret ligger i det anrika PUB-huset där självaste Greta Garbo arbetade på 1920-talet. Idag är huset mest förknippat med det moderna hotellet Haymarket. Byggnaden uppfördes i etapper mellan 1916 och 1934 vid Hötorget i Stockholm. Entrén till Gjensidiges kontor blir i korsningen Kungsgatan/Drottninggatan, det vill säga en plats med mycket liv och rörelse och med promenadavstånd till både Centralstationen och Stureplan.

– Vi är glada över att hälsa teamet på Gjensidige välkomna till vår fina fastighet. Nu bygger vi om kontorslokalen så att den skräddarsys utefter Gjensidiges behov och önskemål. I en tid med stora utmaningar ser vi Gjensidige som ett fantastiskt bra komplement till våra befintliga hyresgäster i huset. Gjensidige är både långsiktiga och stabila och kommer att bidra till den positiva stadsutvecklingen under många år framåt, säger Jan Henriksson, som är fastighetschef på Axfast AB.

Ombyggnationen kommer att pågå under våren och i samband med det har det nya kontoret redan lett till oväntade möjligheter att synliggöra Gjensidige. Fönstren som vetter mot fasaden har nämligen folierats med Gjensidiges logotyp och budskap, som en enorm reklampelare mitt i centra Stockholm.

– En viktig anledning till att vi valt just den här platsen är att synliggöra Gjensidige för fler och nu får vi möjlighet att göra det under hela våren. Det här är i princip helt gratis marknadsföring och ett bra exempel på att tänka nytt, för vi hade lika gärna bara kunnat ha haft fönstren tomma och då missat den här chansen, ett mycket bra initiativ från teamet inom Marknad. Framöver kommer vi dessutom att få tillgång till en stor tv-skärm vid ingången. Där kommer vi att kunna visa rörligt material, så som exempelvis våra reklamfilmer. Vi ser fram emot att flytta in och inviga våra nya lokaler efter sommarsemestrarna, säger Anders Lundin.

Gjensidige etablerades i Sverige år 2007 och finns idag, förutom i Stockholm, även i Malmö och Luleå. Inflyttningen till Gjensidiges nya kontor i Stockholm är planerad till augusti 2023.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.