Hoppa till innehållet
Söderberg & Partners hållbarhetsrapport

Gjensidige topprankat kring hållbarhet igen

Nu har Söderberg & Partners årliga hållbarhetsrapport publicerats. I år har totalt 19 sakförsäkringsbolag analyserats, men det var bara fem som fick godkänt grönt betyg och ett av dem är Gjensidige. Vi är så stolta över att ligga i topp i år igen!

För fjärde året i rad har Söderberg & Partners publicerat sin analys över hur sakförsäkringsbolagen arbetar med hållbarhetsfrågor och för fjärde året i rad rankas Gjensidige i toppen!

Syftet med Söderberg & Partners hållbarhetsanalys av sakförsäkringsbolag är att undersöka hur sakförsäkringsbolagen arbetar med hållbarhetsfrågor och att pressa branschen att utvecklas i positiv riktning när det gäller hållbarhet. I hållbarhetsrapporten visualiseras resultaten genom att de analyserade bolagen antingen får rött, gult eller grönt betyg. Gjensidige är ett av få bolag som även i år får grönt betyg i flera kategorier.

– Det är väldigt kul att vi ännu en gång få ett kvitto på det arbetet vi gör. Hållbarhet är ett prioriterat område för hela Gjensidige-koncernen och det här är ett perfekt tillfälle för oss i den svenska verksamheten att visa upp vårt engagemang externt. Det är också perfekt timing på den här goda nyheten eftersom vi också precis har lanserat och genomfört en helt ny utbildning i hållbarhet i Sverige. Nu fortsätter vi det här viktiga arbetet framåt och så ser vi fram emot grönt ljus även nästa år, säger Anders Lundin, som är vd för Gjensidiges svenska verksamhet.

Totalt har Söderberg & Partners analyserat 19 bolag utifrån fem olika kategorier. Nytt för i år är att det gjorts separata analyser för de tre av de vanligaste försäkringsgrenarna; företagsförsäkring, motorförsäkring, och transportförsäkring. Syftet med det är att få till en mer rättvis jämförelse mellan bolagen utifrån de olika förutsättningarna de har inom produktområdena. Enligt Söderberg & Partners är avsikten också att kunna ge mervärde för de kunder som oftast väljer försäkringsbolag inom ett givet produktområde.

Nytt för i år är också att Söderberg & Partners inte har satt något totalbetyg. Det beror bland annat på att bolagen bedöms på olika områden och att alla bolag inte har produkter inom samtliga områden, exempelvis får Gjensidige inget betyg i kategorin Transport då vi inte erbjuder försäkringsprodukter inom just den kategorin. Med det sagt tillhör Gjensidige ett av de endast fem bolag som har fått grönt betyg i fler än två av de totalt fem kategorier som har analyserats. Det betyder att vi för femte året i rad ligger i toppen bland alla bolag på den svenska marknaden när det gäller hållbarhet.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.