Hoppa till innehållet

Nordeuropa integreras med Gjensidige

I ett fortsatt starkt samarbetsklimat kommer Nordeuropa Försäkring nu fullt ut integreras med Gjensidigekoncernen. Tidigare i år meddelades att skaderegleringen flyttas hem och nu tar vi ytterligare kliv mot integration. 

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av Nordeuropa som både kompletterat och förstärkt vår position på svenska försäkringsmarknaden genom såväl finansiellt resultat, arbetssätt, produkter och kompetens. Vi strävar alltid efter att hitta nya synergieffekter, öka vår effektivitet och därmed ytterligare förbättra kundresan. Beslutat att nu ta nästa steg mot att integrera våra bolag går i linje med den strategin, säger Anders Lundin, vd på Gjensidige Sverige, i en kommentar.

– För Nordeuropa har det varit tre starka och utvecklande år med Gjensidige som ägare, det är naturligt att nu ta ytterligare kliv tillsammans för att tydligare gemensamt stärka vårt erbjudande på marknaden,” säger Erik Enkullen, vd på Nordeuropa Försäkring.

Bland flera skäl till beslutet kan nämnas:

  • Personaffären – förstärkt fokus på person med gemensamma krafter
  • Utökad kundnytta sak – en möjlighet att bättre använda upparbetade affärsvärden för aktuella segment samlat istället för konkurrerande

Tills vidare fortsätter Nordeuropas verksamhet i oförändrad form. Under hösten 2024 kommer mer detaljerade planer för integrationen att finnas på plats.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.