Hoppa till innehållet
Tre glada människor som håller om varandra. Två har handbollströjor med Gjensidiges logo på

Gjensidige och svensk handboll förlänger partnerskapet

Gjensidige Försäkring och svensk handboll förnyar sitt partneravtal kring sponsring. Det nya avtalet löper från 1 januari 2022 till 31 december 2025 och innebär att Gjensidige fortsätter som sponsrande landslagspartner.

Handboll är en av de största lagsporterna i Sverige och det finns ett stort engagemang för sporten bland svenskarna och ett omfattande medialt intresse. Gjensidiges satsning inom handbollen involverar både elit- och så kallad breddverksamhet för barn och ungdomar, det vill säga idrott och motion med fokus på välbefinnande och gemenskap. Det arbetet går helt i linje med vad Gjensidige vill stötta. För Gjensidiges del innebär avtalet också fortsatt förutsättningar att öka varumärkeskännedomen i Sverige genom exponering i flera olika kanaler.

– Vi vill vara med och bidra till en stark svensk handboll och till en starkare ungdomsverksamhet. För oss som försäkringsbolag är det här samarbetet ett bra sätt att arbeta skadeförebyggande på sikt eftersom idrott och motion bidrar till en bättre hälsa. Avtalet innebär möjligheter för oss att synas för en bred målgrupp, öka kännedomen om Gjensidige i Sverige och därmed stärka vår position på marknaden. Gjensidiges satsning på idrott överlag är en viktig del i vår strategi som ska bidra till att Gjensidige fortsätter att växa lönsamt i Sverige. Därför är det oerhört kul att nu kunna meddela att vi förlänger vårt samarbete med Svenska Handbollslandslaget, säger Anders Lundin, som är Sverigechef för Gjensidige.

I samband med förnyandet av avtalet har innehållet anpassats för att matcha Gjensidiges målsättningar och de kanaler handbollen satsar på, bland annat genom exponering i appen Gameday, en spännande digital satsning som knyter landslaget närmare fansen.

Det känns oerhört roligt att Gjensidige fortsätter att stötta landslagens kamp om medaljerna. Vi har haft ett väldigt fint samarbete hittills och är glada över att Gjensidige har ett så omfattande och långsiktigt engagemang i handbollen. Vi ser fram emot att bidra till Gjensidiges fortsätta tillväxt på försäkringsmarknaden.

- Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Gjensidige har sedan tidigare ett brett nordiskt engagemang i handbollen. Förutom att vara försäkringsgivare för den licensolycksfallsförsäkring som skyddar de aktiva i Svenska Handbollförbundets alla föreningar så är Gjensidige landslagspartner till Svenska Handbollslandslaget, titelpartner till Gjensidige USM, Sveriges största ungdomsturnering inom alla idrotter samt huvudsponsor till Eken Cup, världens största handbollsturnering på gräs.

– Det ska bli spännande för mig att lära känna Gjensidige närmare och att arbeta vidare med partnerskapet framöver, säger Ebba Kilman, som är ny ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB.

Avtalet är skrivet på fyra år och löper till och med 2025, med option på förlängning.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.