Ny tjänst ska öka tryggheten och hjälpa vid rån och överfall

Otryggheten ökar i Sverige och de senaste åren rapporterar allt fler att de utsatts för våld, hot eller rån, enligt statistik* från Brottsförebyggande Rådet. Därför har Gjensidige Försäkring tillsammans med skyddsföretaget Plegium skapat Trygghetspaketet. Det är ett unikt abonnemang som ger kunden en smart försvarsspray med överfallslarm och gps tillsammans med en försäkring som hjälper och ersätter vid överfall och rån.

Till Trygghetspaketet

Idag är det många som undviker att gå ut ensamma på kvällen efter mörkrets infall. En så hög andel som 30 procent av befolkningen uppger att de känt sig mycket eller ganska otrygga någon gång under 2020 och att de därför har undvikit att vara utomhus själva på kvällen – även om de befunnit sig i det egna bostadsområdet. Det visar den nationella trygghetsundersökningen* som gjorts på uppdrag av Brottsförebyggande Rådet.

- Det är helt orimligt att så många ska behöva känna sig otrygga och det är anmärkningsvärt att man upplever otrygghet även i närheten av sitt eget hem. Vi ser att otryggheten ökar generellt och att kvinnor och yngre är extra utsatta. Som försäkringsbolag har vi lång erfarenhet av att hjälpa människor som råkat ut för rån eller överfall, och vet hur behoven i en sådan situation ser ut. Därför har vi skapat Trygghetspaketet, ett omtänksamt abonnemang som fyller ett reellt behov och som inte funnits tidigare på marknaden, säger Fredric Widlund, Chef Privatprodukter på Gjensidige Försäkring.

Plegium har tagit fram den smarta försvarssprayen och den är utrustad med både siren samt LED-lampor. Dessutom har den en inbyggd funktion med gratis positions-SMS och automatiska telefonsamtal till nödkontakter.

- Vår smarta försvarsspray är ett lagligt och effektivt skydd mot överfall, framtagen här i Sverige och tillverkad i vår fabrik utanför Västerås. Tillsammans med Gjensidige har vi tagit fram Trygghetspaketet, som förutom en ny spray vartannat år ger en rad utökade försäkringsskydd om man skulle råka ut för ett överfall, säger Henrik Frisk, vice VD på Plegium.

Det här är Trygghetspaketet

Trygghetspaketet kostar 39 kr/mån och innehåller en Smart Försvarsspray med överfallslarm och GPS & en omtänksam försäkring i ett tryggt abonnemang. 

Plegium Smart Försvarsspray är en laglig, mentolbaserad, tillfälligt förblindande försvarsspray med röd färg, UV-färg och tre meter räckvidd. Smart Försvarsspray har också inbyggd kraftfull siren för att påkalla uppmärksamhet, LED-lampor för att underlätta sikte i mörker samt skickar gratis SMS med användarens position och ringer upp användarens nödkontakter. En ny spray skickas automatiskt ut till kunden var 24:e månad, eller direkt ifall den behövt användas i skarpt läge.

Försäkringen som ingår kompletterar skyddet i hemförsäkringen och kan ge ersättning och hjälp vid rån och överfall. Kristerapi (psykologsamtal) vid hot, våldtäkt, rån eller överfall ersätts med upp till 10 000 kr. Ersättning för resor till sjukhus, läkemedel, trasiga kläder, glasögon eller annan förstörd egendom i samband med misshandel ges med upp till 10 000 kr. Utöver detta betalas 1000 kr i ersättning vid rån eller överfall. Försäkringen har ingen självrisk.

*Källor statistik kring otrygghet

https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/vald-och-misshandel.html

https://www.bra.se/publikationer/arkiv/publikationer/2020-10-08-nationella-trygghetsundersokningen-2020.html

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.

Till Pressrummet