Hoppa till innehållet

Försäkrings­bedrägeri drabbar våra ärliga kunder

Den svenska försäkringsbranschen betalar ut cirka 50 miljarder kronor till skadedrabbade varje år. Av de pengarna hamnar upp till 5 miljarder kronor hos bedragare. 

Hårdkokta brottslingar och småfifflare

Många försäkringsbedrägerier utförs av organiserade och kriminella nätverk. Det kan till exempel röra sig om anlagda bränder, förfalskade dödsattester och arrangerade trafikolyckor. Men en hel del bedrägerier är det ”vanliga försäkringstagare” som ligger bakom. Kanske förstör man sin mobil för att få pengar till en ny, lämnar felaktiga uppgifter i en hälsodeklaration eller åker utomlands för en skönhetsoperation som man senare hävdar var en akut sjukhusbehandling. Absolut vanligast är dock att man tar i lite extra när man begär ersättning.

Några få förstör för många

När du som försäkringstagare betalar in pengar vill du att de ska gå till olycksdrabbade – inte till några få oärliga fifflare för deras egen vinnings skull. Därför är vi också måna om att skydda våra kunder. Vi utreder alltid misstänkta skador och arbetar kontinuerligt för att upptäcka och motverka fusk och kriminalitet. Om du misstänker brott får du gärna hjälpa oss. 

Misstänker du bedrägeri?

Tveka inte att kontakta oss på skador@gjensidige.se. Tack för din hjälp!