Hoppa till innehållet

Bilförsäkring för företagets elbil eller hybridbil

Funderar du på att köpa en elbil eller en hybridbil som företagsbil och på vilken bilförsäkring du ska teckna? Vår bilförsäkring täcker alla typer av bilar. Här kan du teckna en försäkring för företagets elbil eller hybridbil.

El- och hybridbilar blir allt vanligare i Sverige. För tillfället finns det cirka 450 000 laddbara bilar i Sverige och fram till 2030 tror man att antalet kommer att öka till 2,5 miljoner (för uppdaterad statistik, se elbilsstatistik.se). Så du är inte ensam om dina funderingar.

Därför ska du försäkra företagets elbil hos oss

Vår bilförsäkring för företag passar för alla sorters bilar, oavsett om din företagsbil är en hybrid- eller elbil, bensin- eller dieselbil. I våra halv- och helförsäkringar finns dessutom ett anpassat skydd för elbilar med ersättning för batteri och elektronik.

Vi försäkrar drygt 160 000 el- och hybridbilar i Norge och Sverige

Är du på väg att skaffa en elbil som är yngre än 8 år och har körts mindre än 15 000 mil, kan du med vår bilförsäkring för elbil få ersättning från bilens maskinskadeförsäkring vid plötsligt fel på de komponenter som anges i tabellen nedan. Tänk på att du behöver ha försäkring från det datum företaget står som ägare av bilen - se till att köpa bilförsäkring i tid. 

Har ditt företag redan en el- eller hybridbil, jämför gärna din nuvarande försäkring med det som omfattas av vår elbilsförsäkring med hjälp av tabellen.

Råkat köra slut på el?

Om du har minst en halvförsäkring med assistans hos oss så ingår bärgning till närmaste laddstation om du råkar köra slut på el. Du betalar inte någon självrisk för bärgningen.

Vad omfattar bilförsäkringen för din el- eller hybridbil?

Vad omfattar bilförsäkringen för din el- eller hybridbil?

Få en överblick över vad vår maskinskadeförsäkring gäller för.

Gäller för

Gäller inte för

Vad omfattar bilförsäkringen för din el- eller hybridbil?

Få en överblick över vad vår maskinskadeförsäkring gäller för.

Gäller för

Fabriksmonterad batteriladdare (OBC)

Den fabriksmonterade batteriladdaren i bilen, även kallad On Board Charger (OBC).

Högvoltsbatteri

Högvoltsbatteriet som används för framdrivning av fordonet.

Högvoltskablage

Högvoltskablaget inklusive bilens laddkontaktdon.

Kylsystem för högvoltsbatteri

Kylsystemet som används för högvoltsbatteriet, inklusive givaren.

Spänningsomvandlare

Bilens spänningsomvandlare.

Skada på laddkabel/kontaktstycke

Skada som enbart omfattar laddkabel eller kontaktstycke. Om din laddkabel blir stulen ersätts det via stöldförsäkringen.

Laddningsstolpe

Laddningsstolpen ses som ett tillbehör till fastigheten om den är fast monterad på garaget eller fastighetsväggen och ersätts inte av bilförsäkringen. Kolla istället vad som gäller i din hemförsäkring.

Vad kostar det att försäkra en elbil?

Vad en elbilsförsäkring kostar beror på många faktorer. Priset kan bland annat variera beroende på förarens ålder, var företagets bil används, vilket bilmärke och årsmodell det gäller, motorstyrkan och hur mycket du kör.

Priset varierar också beroende på vilken typ av bilförsäkring du väljer för ditt företag, hel-, halv- eller trafikförsäkring.