Hoppa till innehållet
Två personer på ett kontor som tittar på en skärm tillsammans

Sjukvårds­försäkring

Personförsäkringar ger medarbetarna ökad trygghet både på jobbet och fritiden. Allt fler efterfrågar en bra sjukvårdsförsäkring, som kompletterar det skydd som finns via samhället.

Kortare väntetid

Sjukvårdsförsäkringen ger tillgång till planerad specialistvård hos privata vårdgivare inom 8 dagar. Sjukfrånvaron blir lägre och medarbetarna kommer snabbare tillbaka till arbetet. Vi har ett brett nätverk med de allra bästa privata vårdgivarna i Sverige och vi garanterar dig högkvalitativ och snabb vård när du verkligen behöver det.

Boka tid & rådgivning

Ring Vårdplaneringen på 020-40 80 80 när du behöver boka tid för planerad vård eller önskar rådgivning. Vi har öppet kl. 8.00 - 17.00.

Om du befinner dig utomlands, ring +46 (0) 920 50 00 14.

Teckna försäkring

Köp sjukvårdsförsäkring genom att kontakta oss via telefon eller mejl: 

Vi hjälper dig hitta rätt upplägg för dig själv och dina anställda. 

Två personer med händerna ovanpå varandra

Så gäller sjukvårdsförsäkringen vid Covid-19

Läs mer om vad som gäller för sjukvårdsförsäkringen vid Covid-19.

Förmånsbeskattning

Arbetsgivaravgift (och förmånsbeskattning för den anställde) utgår endast på förmånsvärdet. För den del av sjukvårdsförsäkringen som inte är en förmån ska kostnaden hanteras på samma sätt som exempelvis rehabiliteringsförsäkring, företagshälsovård, friskvårdsbidrag.

Gjensidige Sjukvårdsförsäkring ska förmånsbeskattas till 60 %.

Exempel: om försäkringspremien är 365 kronor per månad kommer 60 procent, det vill säga 219 kronor, att förmånsbeskattas.

Läs mer på Skatteverkets hemsida