Hoppa till innehållet
Domarklubba

Tingsrätten dömer till Gjensidiges fördel i Sturecompagnietmålet

Nu har domen i målet mellan Sturecompagniet och Gjensidige gällande Gjensidiges epidemiavbrottsförsäkring kommit från Stockholms tingsrätt. Rätten har dömt till Gjensidiges fördel.

Såhär kommenterar Aysegül Cin, vd för Gjensidige Försäkring i Sverige, Stockholms tingsrätts dom:

– Vi inom Gjensidige har tagit del av Stockholms tingsrätts dom och kommer nu att avvakta en lagakraftvunnen dom eller ett eventuellt överklagande från motparten. Pandemin har haft stor påverkan på samhället. Möjligheten att få försäkringsersättning är en del av de utmaningar som företagen har ställts inför. Vi anser samtidigt att det är viktigt att pröva frågan gällande tolkningen av epidemiavbrottsvillkoret i samband med en pandemi eftersom detta är en situation vi aldrig tidigare har varit med om och som ingen har kunnat förutse. Domen är klargörande gällande tolkningen av epidemiavbrottsförsäkringen och vi är eniga med den dom som Stockholms tingsrätt har kommit fram till.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.