Hoppa till innehållet
Anders Lundin, vd för Gjensidige Sverige

Anders Lundin om Gjensidiges Q1-resultat

Den svenska verksamheten fortsatte att stärka lönsamheten under det första kvartalet 2023. Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige, kommenterar resultatet för det första kvartalet i media.

– Vi har fått en god start på verksamhetsåret och redovisar ett positivt första kvartal för 2023. Under kvartalet har vi ökat vårt resultat med 18,8 procent, jämfört med motsvarande period 2022. Resultatet drivs av ökade premieintäkter både inom företags- och privatsegmentet samtidigt som vi minskat kostnadsandelen. Positiva avvecklingsvinster bidrar också till resultatet för årets första kvartal. Vi har fortsatt arbetet med att utveckla och effektivisera vår verksamhet och det återspeglas nu i resultatet, vilket är mycket glädjande, säger Anders Lundin, som är vd för Gjensidiges svenska verksamhet, till tidningen Risk och Försäkring.

Här kan du ta del av den fullständiga rapporten för det första kvartalet 2023.

Här kan du läsa artikeln i Risk och Försäkring (ofta betallänk).

Här kan du läsa artikeln i Sak & Liv (ofta betallänk).

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.