Hoppa till innehållet

Olycksfalls­försäkring för dig som spelar handboll

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Handbollförbundet är försäkrad i samband med träning eller match samt under resor till och från dessa aktiviteter. Det gäller också dig som provar på sporten i någon av förbundets handbollsskolor.

Livet är fullt av risker

Handbollslandslagets Lukas Sandell och Felix Claar pratar om hur de som handbollsspelare tänker kring risker. Vi på Gjensidige försäkrar alla handbollsspelare.

Aktiv vård - ring för rådgivning och behandling

Har du besvär eller symtom på grund av ditt idrottsutövande eller har drabbats av en skada vill vi att du snabbt ska komma tillbaka till handbollen. Därför ingår en tjänst i försäkringen, som vi kallar Aktiv vård. Det är en telefonservice dit du kan ringa vid skada eller symptom och få kostnadsfri rådgivning av legitimerade fysioterapeuter.

Om det bedöms att du behöver personlig behandling kan du i nästa steg få hjälp av fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Självrisk är 200 kr per behandlingstillfälle (max 3 besök). Om behov föreligger efter 3 behandlingar hos sjukgymnast/fysioterapeut kan behandlingen kompletteras med högst två läkarbesök och en magnetröntgen efter läkarens bedömning och remiss. Du betalar 1000 kr i självrisk vid det första läkarbesöket. Skulle du bli remitterad till magnetröntgen eller motsvarande betalar du ytterligare en självrisk om 1 500 kr, vilken debiteras i efterhand av oss.

Aktiv vård tel. 0771-362 331
Öppet vardagar 08.00 - 17.00

För läkarbesök och magnetröntgen, ring 020‑40 80 80 och prata med Gjensidiges Vårdplanering.

Få hjälp av fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor.

Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Niclas Ekberg intervjuas
Svenska damlandslaget i handboll uppradade inför match
Två handbollsspelare på plan
Andreas Palicka från Svenska Handbollslandslaget räddar ett mål

Gjensidige & Svensk Handboll

Gjensidige är stolt sponsor till Svenska Handbollslandslagen. Det är för att vi tycker handboll är en rolig och spännande lagsport som kan börja spelas i tidig ålder. En sport som kan spelas av hela familjen och upplevas av hela familjen. Läs mer om Svenska Handbollförbundet.

Andreas Palicka från Svenska Handbollslandslaget räddar ett mål