Hoppa till innehållet
Anders Lundin Sverigechef Gjensidige i korridor samt Ukrainsk flagga

Flyktingar från hela världen inkluderas i hemförsäkringen

Inneboende flyktingar från hela världen inkluderas i Gjensidiges hemförsäkring utan extra kostnad. Ändringen gäller retroaktivt från och med den 1 mars, med syfte att underlätta för de som vill hjälpa människor i nöd.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För oss inom Gjensidige är det viktigt att göra det vi kan för att bidra i en otroligt svår situation. Den som öppnar sitt hem och sträcker ut sin hand i det här läget ska inte behöva tänka på just försäkringsfrågan. Och där kan vi hjälpa till. Därför har vi, liksom många av våra branschkollegor, valt att ändra villkoren i vår hemförsäkring så att den ger skydd även till inneboende flyktingar utan någon extra kostnad, säger Anders Lundin, som är Sverigechef inom Gjensidige. 

Förändringen gäller retroaktivt från 1 mars och i första hand till 30 september, med möjlighet till förlängning beroende på hur situationen ser ut i omvärlden vid det tillfället.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.

Till Pressrummet