Hoppa till innehållet
Domarklubba

Domslut från HD i Sturecompagniet­målet har kommit

Vi har tidigare berättat om att både Stockholms tingsrätt och Svea hovrätt dömt till Gjensidiges fördel i målet mot Sturecompagniet. Domen överklagades till Högsta domstolen och nu kan vi berätta att även HD har dömt till vår fördel. 

– Pandemin påverkade hela samhället på olika sätt och gav upphov till situationer vi aldrig tidigare har varit med om och som ingen har kunnat förutse. Vi inom Gjensidige ser positivt på att både Stockholms tingsrätt, Svea hovrätt och nu även Högsta domstolen har dömt till Gjensidiges fördel i det här målet. Även om domen följer praxis under de senaste åren anser vi att det är bra och viktigt att vi nu fått ett klargörande gällande tolkningen av epidemiavbrottsförsäkringen även i högsta instans. Vi anser att försäkringsvillkoret är tydligt och vi är därför eniga med de domslut som samtliga instanser nu kommit fram till, säger Anders Lundin, som är vd för Gjensidige Sverige.

Här kan du ta del av domen i sin helhet.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.