Hoppa till innehållet

gjensidige-se.apps-int.gjensidige.io

Försäkring för elbil eller hybridbil

Funderar du på att köpa en elbil eller en hybridbil och på vilken bilförsäkring du ska teckna? Gjensidiges bilförsäkring täcker alla typer av bilar. Här kan du teckna en försäkring för din elbil eller hybridbil.

El- och hybridbilar blir allt vanligare i Sverige. För tillfället finns det cirka 450 000 laddbara bilar i Sverige och fram till 2030 tror man att antalet kommer att öka till 2,5 miljoner (för uppdaterad statistik, se elbilsstatistik.se). Så du är inte ensam om dina funderingar.

Därför ska du försäkra din elbil hos Gjensidige

Vår bilförsäkring passar för alla sorters bilar, oavsett om du har en hybrid- eller elbil, bensin- eller dieselbil. I våra halv- och helförsäkringar finns dessutom ett anpassat skydd för elbilar med ersättning för batteri och elektronik.

Är du på väg att skaffa en elbil som är yngre än 10 år och har körts mindre än 12 000 mil, kan du med vår bilförsäkring för elbil få ersättning från bilens maskinskadeförsäkring vid plötsligt fel på de komponenter som anges i tabellen nedan. Tänk på att du behöver ha försäkring från det datum du står som ägare av bilen - se till att köpa bilförsäkring i tid. 

Har du redan en el- eller hybridbil, jämför gärna din nuvarande försäkring med det som omfattas av vår elbilsförsäkring med hjälp av tabellen.

Vi försäkrar drygt 160 000 el- och hybridbilar i Norge och Sverige
Vad omfattar försäkringen för din el- eller hybridbil?

Vad omfattar försäkringen för din el- eller hybridbil?

Få en överblick över vad vår maskinskadeförsäkring gäller för.

Gäller för

Gäller inte för

Vad omfattar försäkringen för din el- eller hybridbil?

Få en överblick över vad vår maskinskadeförsäkring gäller för.

Vad kostar det att försäkra en elbil?

Vad en elbilsförsäkring kostar beror på många faktorer. Priset kan bland annat variera beroende på din ålder, var du bor, vilket bilmärke och årsmodell det gäller, motorstyrkan och hur mycket du kör.

Priset varierar också beroende på vilken typ av bilförsäkring du väljer, hel-, halv- eller trafikförsäkring. 

Vill du veta mer om våra bilförsäkringar? Du kan läsa mer och jämföra våra bilförsäkringar här