Hoppa till innehållet

Teckna bilförsäkring vid privatleasing

Hos oss kan du enkelt teckna din försäkring för privatleasing. I Norden har vi förtroendet från bilägare till 2,6 miljoner fordon och vi är det tredje största försäkringsbolaget. Även om du inte äger den bil du kör är det av största vikt att du är försäkrad ifall en olycka eller skada skulle ske.

Vilken försäkring bör man ha vid privatleasing?

Oavsett om du äger en bil eller privatleasar en bil behöver du en bilförsäkring som täcker skador om olyckan skulle vara framme. Det lagstadgade kravet, att man minst måste ha en trafikförsäkring, gäller även när du leasar bil privat. Trafikförsäkringen gäller för personskador och skador på annans egendom som kan uppstå vid en olycka med bilen. En bil får inte köras om den inte är trafikförsäkrad enligt lag. En trafikförsäkring täcker dock inte skador på den egna bilen eller föremål som transporteras i bilen. För att täcka dessa skador måste man ha en halvförsäkring eller en helförsäkring. Både halvförsäkringen och helförsäkringen kan tecknas när du leasar bil.

De är dock bra att känna till att alla nya bilar vanligtvis omfattas av en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Vagnskadegarantin täcker samma saker som helförsäkringen. Det betyder alltså att om man leasar en helt ny bil så täcks den delen som vanligtvis täcks av helförsäkringen under de tre först åren. Då behöver man alltså bara teckna en halvförsäkring.

Din privatleasade bil måste ha minst en trafikförsäkring

Bilförsäkring för alla behov

När du tecknar en bilförsäkring via Gjensidige kan du känna dig trygg med att du får en kvalitativ bilförsäkring som täcker vid skada och täcker just dina behov. Du kan teckna en bilförsäkring oavsett vilken bilmodell du har. Våra bilförsäkringar sträcker sig från trafikförsäkring till helförsäkring med diverse olika pluspaket och tillägg. Du kan välja att lägga till trafikolycksfallsförsäkring, assistans- och hyrbilsförsäkring samt försäkring som helt eller delvis ersätter din självrisk vid parkeringsskada, skadegörelse eller djurkollision.

En billigare bilförsäkring för privatleasing

När man leasar bil får man ofta erbjudandet om att försäkra bilden direkt via leasingbolaget. Det kan kännas enkelt att teckna försäkring direkt via samma firma men man ska vara medveten om att priset kan skilja sig. Därför är det bra att jämföra bilförsäkringar innan man tecknar. Det lönar sig ofta att teckna en bilförsäkring via ett av de större försäkringsbolagen. Fördelen är också att försäkringsbolag med lång erfarenhet ger ett mer komplett skydd om skadan skulle vara framme. Här på Gjensidige får du en prisvärd försäkring och du kan enkelt se vad en bilförsäkring kostar.