Hoppa till innehållet
OKQ8:s station i Trelleborg

Gjensidige och OKQ8 ingår partnerskap

Samarbetet bygger på en ömsesidig och stark distributionsmodell med syfte att stärka båda parternas affär långsiktigt.

– OKQ8 är en etablerad och nytänkande försäkringspartner med både naturlig och stark koppling till OK-föreningarnas 1,5 miljoner medlemmars mobilitet. OKQ8 blir anknuten förmedlare till oss och avtalet bygger på en stark distributionsmodell med gemensamma incitament att investera i effektiv försäljning via olika kanaler, säger Henrik Mellberg som är Partnerchef inom Gjensidige Sverige.

 Flera försäkringsprodukter kommer erbjudas. Initialt rullar bilförsäkring ut, följt av villa- och hemförsäkring.

 – OKQ8 har cirka 740 stationer och erbjuder ett komplett produkt- och tjänsteutbud för bilen och bilisten. Där ser vi OKQ8 som en spännande partner att utvecklas med även inom andra försäkringsnära områden, säger Henrik Mellberg.

 En av anledningarna till att OKQ8 valt Gjensidige som samarbetspartner är att de ser en möjlighet att växla upp tillväxttakten med en snabbfotad partner som också har möjlighet att erbjuda egen distributionskraft, samt kompletta försäkringserbjudanden till OKQ8:s kunder.

 – Vi på OKQ8 arbetar ständigt med att utveckla vårt medlemserbjudande med konkurrenskraftiga produkter och tjänster. Tillsammans med Gjensidige och lanseringen av OKQ8 Bilförsäkring kompletterar vi nu vår befintliga försäkringsportfölj så att vi nu kan erbjuda våra medlemmar marknadens mest omfattande bil- och självriskreduceringsförsäkringar under ett och samma varumärke, säger Seiran Barwari som är Produktchef Försäkringar på OKQ8 AB.

Vill du veta mer?

I vårt pressrum finner du alla pressmeddelanden från Gjensidiges svenska avdelning, koncernens presskontakter samt kontaktinformation till pressjouren för Sverige.