Reseförsäkring

Det är viktigt att du känner dig trygg när du är ute och reser. Har du en hemförsäkring eller villahemförsäkring hos oss, har du också reseskydd som gäller för semesterresor i hela världen. Behöver du förlänga reseskyddet eller köpa separat reseförsäkring kan du enkelt göra det via vår partner Gouda.

Till Gouda reseförsäkring
Ungt par på promenad i storstad med resväskor

Enkelt och tryggt

Reseskydd ingår i din hemförsäkring och villahemförsäkring och gäller för alla medförsäkrade i hushållet, både i Sverige och utomlands.

Snabb hjälp

Vår larmcentral har öppet dygnet runt och hjälper dig om du blir sjuk eller drabbas av ett olycksfall.

Reseskydd i 45 dagar

Reseskyddet gäller under resans första 45 dagar, eller 60 dagar om du har valt vår Plusförsäkring.

Hur gäller reseskyddet?

InnehållBasLagomPlus
Antal resdagar454560
Kostnader för läkarvårdJaJaJa
Saker som du har med dig på resan50 000 kr50 000 kr100 000 kr
Resestartskydd5 000 kr5 000 kr15 000 kr
Anslutning på hemresaJaJaJa
Reseavbrott500 kr/dag500 kr/dag1 000 kr/dag
Hemresa vid katastrofJaJaJa
Avbeställningsskydd  100 000 kr
Personförsening  5 000 kr
Bagageförsening  5 000 kr
Outnyttjad aktivitet  Ja
Ersättningsresa  100 000 kr

Om du eller annan försäkrad skulle bli sjuk eller drabbas av ett olycksfall under resan kan försäkringen täcka kostnaderna som uppstår. Det kan handla om vårdkostnader, tandskadekostnader eller andra merkostnader som uppstått till följd av det som har hänt.

Övriga delar i försäkringen, så som stöld, skadegörelse och överfall, gäller även de under resans första 45 alternativt 60 dagar.

Vad gäller med det utökade reseskyddet i Plusförsäkringen?

Skyddet innehåller framför allt ett avbeställningsskydd som gör att du får ersättning om du eller annan försäkrad blir sjuk eller drabbas av ett olycksfall innan avresa som gör att ni inte kan genomföra resan. Skyddet gör även att du kan få ersättning vid bagage- och flygförseningar. Reseskydd Plus är dessutom topprankat av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

För fullständig information om vad försäkringen ersätter, se de fullständiga villkoren.

Reseskydd Plus topprankat av Konsumenternas Försäkringsbyrå

Flyg, strejk och förseningar

Här förklarar vi vad som gäller och vad du ska tänka på om du blir försenad på grund av t ex strejk eller om ditt flyg blir inställt.

Vad gäller reseskyddet inte för?

  • Reseskyddet gäller inte om du väljer att resa till ett land eller område som Utrikesdepartementet (UD) avråder från att resa till. Detta gäller oavsett nivå av avrådan som UD utfärdat. Skulle du befinna dig i ett land eller område vid tidpunkten när UD utfärdar sin avrådan gäller försäkringen under vissa omständigheter.
  • Om du behöver få läkarvård för ett tillstånd eller symptom som var känt redan innan avresan, gäller inte försäkringen. Du kan dock få ersättning om ditt hälsotillstånd plötsligt försämrats under resan och det inte gick att förutse innan avresa.
  • Försäkringen gäller inte för sjukdom eller olycksfall som inträffar i områden som är på 5 000 meters höjd eller högre.
  • Om du inte är folkbokförd och varaktigt bosatt i Sverige, gäller reseskyddet endast i Sverige.

Vad kan du behöva ha med dig på resan?

Ska du resa inom EU-/EES-länder, Schweiz eller Storbritannien ska du alltid ha med dig ditt EU-kort. Kortet ger dig rätt till nödvändig sjukvård i dessa länder.

Kortet kan du beställa hos Försäkringskassan här.

För att resa till vissa destinationer kan du behöva ett intyg som bevis på att du har försäkring om något händer. Intyget kan behövas både inför resan och under resan.

Länder som ofta kräver intyg är bl.a. Thailand, Iran, Ryssland, Belarus och Kuba.

För att beställa reseintyg, kontakta vår kundtjänst på 0771‑326 326 eller via e-post info@gjensidige.se.

OBS! Beställ ditt reseintyg i god tid innan du ska resa, men tidigast 90 dagar innan avresa.

Du kan ladda ner ett resekort som i korta drag redogör för vad din reseförsäkring innehåller samt med kontaktuppgifter till vår dygnet runt-öppna larmcentral.

Uppgifterna på kortet fyller du själv i, försäkringsnummer (Policy no) och slutdatum för försäkringen (Valid until) hittar du på Mina sidor eller på ditt försäkringsbrev.

Ladda ner resekort

Ska du resa med bilen i Europa är det smart att ta reda på vilka regler som gäller för de länder som du ska besöka. För vissa länder krävs ett så kallat grönt kort. Du kan läsa mer om vilka länder som det gäller för samt beställa grönt kort här.

Två tjejer och en kille som planerar en resa tillsammans vid köksbordet

Förlänga reseskyddet eller köpa reseförsäkring?

Behöver du förlänga reseskyddet eller köpa separat reseförsäkring kan du enkelt göra det via vår partner Gouda. Förutom reseförsäkringar finns även försäkringar anpassade för studier och arbete utomlands, liksom sjuk- och olycksfallsförsäkring för utländska besökare samt avbeställningsförsäkring.

Två tjejer och en kille som planerar en resa tillsammans vid köksbordet

Förlänga reseskyddet eller köpa reseförsäkring?

Behöver du förlänga reseskyddet eller köpa separat reseförsäkring kan du enkelt göra det via vår partner Gouda. Förutom reseförsäkringar finns även försäkringar anpassade för studier och arbete utomlands, liksom sjuk- och olycksfallsförsäkring för utländska besökare samt avbeställningsförsäkring.