Hoppa till innehållet
Ung tjej i sängen i sitt studentboende

Student eller inneboende

Hos oss kan du enkelt teckna en hemförsäkring för dig som är till exempel student eller inneboende av annan anledning. Med vår försäkring kan du och dina tillhörigheter vara trygga. 

Hemförsäkring för student

En hemförsäkring är något som du som student bör prioritera. En hemförsäkring innehåller en rad olika moment bland annat skydd för dig själv och dina saker, en ansvarsförsäkring och reseskydd.

För dig som studerar kan en hemförsäkring som inkluderar allrisk vara ett bra val. Allriskförsäkringen, eller vad många kallar drulleförsäkring, skyddar dina värdesaker som till exempel mobilen och datorn. Försäkringen kan också kallas otursförsäkring - kärt barn har många namn!

Är du 25 år eller äldre kan det också vara en bra idé att även lägga till olycksfall.

Försäkring för inneboende

Som inneboende omfattas du inte per automatik av din hyresvärds hemförsäkring. Du bör därför teckna en egen hemförsäkring, framförallt för att kunna ta del av de tilläggsförsäkringar som du kan vara i behov av. Med en egen hemförsäkring blir det smidigare vid en eventuell flytt. Hemförsäkringen täcker en kortare övergångsperiod mellan dina boenden och skyddar dina saker även om de befinner sig på olika adresser.

Läs mer

Flicka med ryggsäck som är på väg in genom dörren hemma