Försäkring för radhus

Bor du i radhus? Då kan vi hjälpa dig med en trygg försäkring - oavsett om du äger radhuset själv eller om det är ett bostadsrättsradhus. Här nedan kan du läsa mer och välja rätt försäkring. 

Nordens tredje största försäkringsbolag

Vi har funnits i över 200 år och hos oss får du trygga och prisvärda försäkringar anpassade efter dina behov.

Upp till 15 % samlingsrabatt

Samlar du flera av dina försäkringar hos oss kan du få upp till 15 % rabatt.

Topprankat reseskydd ingår

Vårt Reseskydd Plus är topprankat av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Friköpt radhus? Räkna ut ditt pris nedan

Försäkring för friköpt radhus

Har du ett friköpt radhus är det likvärdigt som att bo i till exempel en villa. Du som ägare behöver en trygg försäkring som täcker både dig, din familj, dina saker men också skydd för själva fastigheten, taket och tomten som huset står på.

Bostadsrättsradhus? Räkna ut ditt pris nedan

Försäkring för radhus som bostadsrätt

Om du har eller ska köpa ett radhus som säljs som en bostadsrätt behöver du en hemförsäkring som skyddar dig, din familj och dina saker. Du behöver också bostadsrättstillägget som omfattar den fasta egendom i bostaden som du ansvarar för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar.

Vanliga frågor och svar för dig med radhus

En hemförsäkring är en försäkring för dig själv, din familj och era saker i och utanför bostaden. Den skyddar vid t ex stöld, brand och vattenskador samt när du är ute och reser. Hemförsäkringen gäller inte för bostadens fasta egendom, så som golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster med mera. Om du ansvarar för bostadens fasta egendom, rekommenderar vi att du tecknar hemförsäkringen med vårt bostadsrättstillägg. 

En villahemförsäkring är en kombinerad villaförsäkring och hemförsäkring, det vill säga en försäkring för din fastighet och för dig och dina saker.

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den gäller också för din make, din sambo, era föräldrar och era ogifta barn och barnbarn, förutsatt att de är folkbokförda på samma adress och tillhör samma hushåll som du.

Vad försäkringen för ditt radhus kostar beror på ett antal olika faktorer. Bland annat hur många personer det är i hushållet, hur stor boytan är och värdet på de saker som du vill försäkra påverkar ditt pris. Priset beror också på om du äger ditt radhus eller om ditt radhus är en bostadsrätt. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring respektive villahemförsäkring, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst.

Nej, det ingår inte automatiskt någon olycksfallsförsäkring i din hemförsäkring, men det går att teckna en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen som gäller för olycksfall på fritiden.

Du kan också teckna en separat olycksfallsförsäkring.

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.

Har du några funderingar?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.