Hoppa till innehållet
Familj som sitter tillsammans i soffan hemma

Försäkring för radhus

Bor du i radhus? Då kan vi hjälpa dig med en trygg försäkring - oavsett om du äger radhuset själv eller om det är ett bostadsrättsradhus. 

Nordens tredje största försäkringsbolag

Vi har funnits i över 200 år och hos oss får du trygga och prisvärda försäkringar anpassade efter dina behov.

Upp till 15 % samlingsrabatt

Samlar du flera av dina försäkringar hos oss kan du få upp till 15 % rabatt.

Topprankat reseskydd ingår

Vårt Reseskydd Plus är topprankat av Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Försäkring för friköpt radhus

Har du ett friköpt radhus är det likvärdigt som att bo i till exempel en villa. Du som ägare behöver en trygg försäkring som täcker både dig, din familj, dina saker men också skydd för själva fastigheten, taket och tomten som huset står på. Välj villa för att se ditt pris.

Försäkring för radhus som bostadsrätt

Om du har eller ska köpa ett radhus som säljs som en bostadsrätt behöver du en hemförsäkring som skyddar dig, din familj och dina saker. Du behöver också bostadsrättstillägget som omfattar den fasta egendom i bostaden som du ansvarar för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar. Välj bostadsrätt för att se ditt pris.

"Smidigt vid skadeanmälan och enkel process att få utbetalning."

Robin Nilsson
4 av 5

Baserat på 4 594 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Vanliga frågor och svar för dig med radhus

Vad är skillnaden på hemförsäkring och villahemförsäkring?

En hemförsäkring är en försäkring för dig själv, din familj och era saker i och utanför bostaden. Den skyddar vid t ex stöld, brand och vattenskador samt när du är ute och reser. Hemförsäkringen gäller inte för bostadens fasta egendom, så som golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster med mera. Om du ansvarar för bostadens fasta egendom, rekommenderar vi att du tecknar hemförsäkringen med vårt bostadsrättstillägg. 

En villahemförsäkring är en kombinerad villaförsäkring och hemförsäkring, det vill säga en försäkring för din fastighet och för dig och dina saker.

Vad kostar hemförsäkring för radhus?

Vad försäkringen för ditt radhus kostar beror på ett antal olika faktorer. Bland annat hur många personer det är i hushållet, hur stor boytan är och värdet på de saker som du vill försäkra påverkar ditt pris. Priset beror också på om du äger ditt radhus eller om ditt radhus är en bostadsrätt. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring respektive villahemförsäkring, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst.

Vilka personer omfattas av hemförsäkringen?

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den gäller också för din make, din sambo, era föräldrar och era ogifta barn och barnbarn, förutsatt att de är folkbokförda på samma adress och tillhör samma hushåll som du.

Ingår det en olycksfallsförsäkring i hemförsäkringen?

Nej, det ingår inte automatiskt någon olycksfallsförsäkring i din hemförsäkring, men det går att teckna en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen som gäller för olycksfall på fritiden.

Du kan också teckna en separat olycksfallsförsäkring.

Vill du veta mer?

Mer information om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.