Hoppa till innehållet

Hemförsäkring för hyresrätt

Bor du i hyresrätt behöver du en hemförsäkring som tryggar dig, din familj och era saker. En hemförsäkring är också bra att ha av andra anledningar, som att den innehåller ett reseskydd, ett ansvarsskydd och ett rättskydd. Reparationer och underhåll av lägenheten är dock hyresvärdens ansvar. 

Skydda ditt hem, dina saker och dig själv

Upp till 15 % samlingsrabatt

Samlar du flera av dina försäkringar hos oss kan du få upp till 15 % rabatt.

Trygghet

Ger skydd vid inbrott, brand- och vattenskador.  Dina saker är försäkrade upp till 1 500 000 kr med Plus.

Reseförsäkring

Topprankad reseförsäkring ingår i 45 dagar, 60 dagar med Plus

"Snabb handläggning av ärendet"

Bengt Åke Danielsson
4 av 5

Baserat på 4 594 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg

Vad gäller hyresrättsförsäkringen för?

Det gäller både saker inne i din bostad och om du har saker i ett vinds- eller källarförråd (tänk på att stöldbegärliga saker inte ersätts om de förvaras utanför bostaden). Din hyresvärd ansvarar för bostadens fasta egendom, så som golv och väggar, kök och badrum, dörrar och fönster med mera.

Vad kostar en hemförsäkring för hyresrätt?

Vad hemförsäkringen för din hyresrätt kostar beror på ett antal olika faktorer. Bland annat hur många personer det är i hushållet, hur stor boytan är och värdet på de saker som du vill försäkra påverkar ditt pris. Det finns också olika nivåer av vår hemförsäkring för hyresrätt, så att du kan välja den försäkring som passar dig bäst.

Vad ingår i hemförsäkringen för hyresrätt?

Vad ingår i hemförsäkringen för hyresrätt?

Se vad de olika nivåerna av hemförsäkringen täcker för din hyresrätt.

Plus

Lagom

Bas

1 500 000 kr1 000 000 kr500 000 kr
100 000 kr50 000 kr50 000 kr
5 000 000 kr5 000 000 kr5 000 000 kr
350 000 kr250 000 kr250 000 kr
60 dagar45 dagar45 dagar
100 000 kr100 000 kr
100 000 kr

Vad ingår i hemförsäkringen för hyresrätt?

Se vad de olika nivåerna av hemförsäkringen täcker för din hyresrätt.

Plus

Skydd för dina saker (1 500 000 kr)

Försäkringen täcker skador på dina saker, exempelvis möbler, kläder, och sportutrustning. Du kan maximalt få ersättning för 500 000 kr med Bas, 1 000 000 kr med Lagom och 1 500 000 kr med Plus. För Plus ingår dessutom självriskreducering vid brand och inbrott i bostad med 1 500 kr.

Saker på annan plats (100 000 kr)

Försäkringen gäller för saker som förvaras på annan plats än i bostaden eller som du har med dig, till exempel när du är ute och reser. Högsta ersättningsbelopp är 100 000 kr med Plus och 50 000 kr med Lagom och Bas.

Ansvarsförsäkring (5 000 000 kr)

Om du som privatperson blir krävd på skadestånd utreder vi om du är skadeståndsskyldig och betalar ett eventuellt skadestånd upp till 5 miljoner kr.

Rättsskydd (350 000 kr)

Rättsskyddet ersätter dina ombudskostnader vid tvist, som kan prövas i tingsrätt, hovrätt och Högsta domstol. Högsta ersättningsbelopp är 350 000 kr med Plus och 250 000 kr med Lagom och Bas.

Reseskydd (60 dagar)

Reseskyddet gäller vid sjukdom eller olycksfall. Vårdkostnader betalas utan beloppsbegränsning. Försäkringen gäller för familjens privatresor i hela världen i upp till 60 dagar för Plus och 45 dagar för Lagom och Bas.

Överfall & Kris

Överfall

Om du blir överfallen kan du få ersättning för dina skador med upp till 1 000 000 kr.

Kris

Krisförsäkringen ersätter behandlingskostnader för kristerapi efter till exempel rån, överfall eller inbrott. Ersätter behandling av legitimerad psykolog, upp till 10 behandlingar per försäkrad person och skadetillfälle.

Allriskförsäkring (100 000 kr)

Allriskförsäkringen (kallas ibland drulle eller otur) gäller för dina personliga saker som skadats eller förlorats på grund av en plötslig och oförutsedd yttre händelse. Högsta ersättningsbeloppet är 100 000 kr.

Mobbning & Id-stöld

Mobbning

Försäkringen kan lämna ersättning om ditt barn utsätts för kränkande behandling i skolan. Identitetsstöld

Förebyggande råd och hjälp att upptäcka och begränsa konsekvenserna av en eventuell id-stöld. Du kan också få ersättning för kostnader för juridisk hjälp.

Utökat reseskydd (100 000 kr)

Med utökat reseskydd ingår avbeställningsskydd, ersättning om du själv eller bagaget blir försenat och ersättningsresa om du måste avbryta din semester.

Glöm mig på nätet

Tillgång till våra rådgivare som hjälper dig med att avlägsna oönskat och kränkande innehåll som lagts ut på internet utan ditt samtycke.

Elektronikskydd

Om du får ersättning enligt egendomsskyddet görs inget åldersavdrag de två första åren på datorer, kameror, tv-apparater etc.

Tilläggsförsäkringar

Har du några funderingar?

All information du behöver om självrisker och maximala ersättningsbelopp finns i villkorsdokumenten. Ring oss gärna om du vill ha råd kring vilken försäkring och vilka tillägg du ska välja.

Ring oss gärna på 0771‑326 326 om du vill ha tips och råd.

Vanliga frågor och svar

Vilken försäkring behöver jag om jag bor i en hyresrätt?

Då behöver du ha en hemförsäkring. I grundskyddet ingår t ex alltid skydd mot brand, stöld, ansvars- och rättsskydd samt reseskydd. Vill du ha ett mer omfattande försäkringsskydd, väljer du nivån Lagom eller Plus av vår hemförsäkring. 

Vilka personer omfattas av hemförsäkringen?

Försäkringen gäller för dig som försäkringstagare. Den gäller också för din make, din sambo, era föräldrar och era ogifta barn och barnbarn, förutsatt att de är folkbokförda på samma adress och tillhör samma hushåll som du.

Vad gäller när jag hyr min bostad i andra hand?

Om du ska hyra i andra hand ska du ha en egen hemförsäkring. Tänk på att du normalt inte omfattas av din hyresvärds hemförsäkring eftersom ni inte delar hushåll.

Vår hemförsäkring är ett paket av flera nyttiga skydd. Den tryggar bland annat dina saker, men den innehåller också reseskydd, rättsskydd, ansvarsskydd (om du t ex behöver betala skadestånd) och överfallsskydd. Genom reseskyddet kan du undvika att få höga sjukhusräkningar från utlandet, om du skulle drabbas av ett olycksfall eller sjukdom när du är ute och reser.

Vad är lösöre?

Lösöre är saker du har i din bostad. Det är möbler, kläder, smycken, böcker, husgeråd, elektronik och konst – sådant som du normalt sett tar med dig när du flyttar. Lösöre kallas även för lös egendom.