Hemförsäkring hyresrätt – Teckna hyresrättsförsäkring hos Gjensidige

Bor du i hyresrätt behöver du en hemförsäkring som skydd för dina saker. En hemförsäkring är också bra att ha av andra anledningar, som att den innehåller ett reseskydd, ett ansvarsskydd och ett rättskydd. Reparationer och underhåll av lägenheten är dock hyresvärdens ansvar.

Varför bör man ha en hemförsäkring på sin hyresrätt?

För att skydda dina saker vid tillexempel en brand eller en vattenskada behöver du en hemförsäkring. Har du själv bekostat fast inredning i hyresrätten som tillexempel en spis, kyl och frys eller duschkabin gäller hemförsäkring normalt även för den. Det är hyresvärden som ansvarar för all annan inredning som golv, väggar och tak med mera. Reparationer och underhåll av lägenheten är hyresvärdens ansvar.

Skulle du orsaka en brand- eller vattenskada i hyresrätten kan du bli ersättningsskyldig. Men då krävs det att du på något sätt har varit vårdslös. Då kan du få ett krav emot dig från hyresvärden och ansvarsskyddet i din hemförsäkring kan ersätta kravet.

Hyresrättsförsäkring – Vad gäller när du hyr i andra hand?

Om du skall hyra i andra hand skall du ha en egen hemförsäkring. Tänk på att du normalt inte omfattas av din hyresvärds hemförsäkring eftersom ni inte delar hushåll.

Strunta inte i hemförsäkringen! Vår hemförsäkring är ett paket av flera nyttiga försäkringar. Den skyddar bland annat dina saker, men den innehåller också reseskydd, rättsskydd, ansvarsskydd (skadeståndsskydd) och överfallsskydd. Har du tillexempel inget reseskydd kan du bli skuldsatt för livet om du skulle behöva söka vård utomlands, eftersom du själv måste stå för alla kostnader. 

 

Se pris och teckna hemförsäkring för din hyresrätt

Hos oss på Gjensidige kan du välja mellan tre olika paket när du skall teckna en hemförsäkring - Bas, Lagom och Plus. Reseförsäkring i 45  eller 60 dagar ingår.
Till våra hemförsäkringar kan du också teckna vissa tillägg. Kanske du har en båt eller ska hyra ut din bostad? Vi erbjuder:

• Småbåtsförsäkring
• Fritidsolycksfall
• Bostadsrättsförsäkring 
• Uthyrningsförsäkring

Det kan också vara värt att teckna en allriskförsäkring, eller vad många kallar drulleförsäkring hos oss, för att skydda dina värdesaker som till exempel mobilen och datorn. Försäkringen kan också kallas otursförsäkring. 

Här kan du enkelt jämföra och se pris för din hemförsäkring

Se pris och köp din hemförsäkring

Mer för dig och din bostad