Hoppa till innehållet
Kvinna som håller upp reflexband

WATCH ME

Vad kul att du också upptäckt våra reflexband! Det är en riktigt bra och billig livförsäkring.

Handbollsdamerna signerar reflexband

Nu gäller det! Var med och heja fram handbollsdamerna i EM och vinn ett signerat reflexband. Gör så här:

  • Gissa vilka det är som signerar
  • Motivera varför just du ska vinna
  • Mejla dina svar tillsammans med namn och adress till marknad@gjensidige.se

Tävlingen pågår så länge EM pågår. Lycka till! 

Visste du att...

WATCH ME - hur vill du synas?

Reflexbandet kan användas precis hur du vill. Som ett skärp, runt armen, på barnvagnen - bara fantasin sätter gränser! Ta gärna en bild på hur just du använder bandet och tagga med  #watchme.

  • 40 procent av trafikolyckorna där gångtrafikanter är inblandade sker när det är mörkt enligt NTF. Med reflex minskar du olycksrisken med 85%.
  • Det är vanligast att man inte har reflexer i tätbebyggda områden för att man tror att gatubelysningen räcker. Problemet är att du ser bilarna men de ser inte dig.
  • Om du har mörka kläder upptäcker en bil med halvljus dig på 20-30 meters avstånd och om du har ljusa kläder syns du från 60 meter. Om du bär reflex ser bilen dig redan på 125 meters avstånd. 

Dåliga ursäkter för att inte använda reflex

- Jag åker bara bil
Men du går också till och från bilen, in och ut från köpcentret eller andra platser där du vill synas av stressade bilister.

- Det finns gatubelysning där jag går
Du behöver fortfarande reflex. Du är bara synlig strax under gatlyktan och då är du inte heller särskilt synlig. Lägg märke till hur många "grå skuggor" du ser nästa gång du kör i stan.

- Jag är vuxen, men jag har sett till att barnen använder reflex.
Det är toppen, barn är bättre på att använda reflex än vuxna. Kom ihåg att vara en förebild.

- Jag använder reflex när jag joggar. 
Fortsätt med det. Men tänk på att risken för en olycka faktiskt är mycket större när du är på väg till bio eller kafé i den mörka vinterjackan än när du joggar.

WATCH ME tillsammans med Svenska Handbollslandslaget

Gjensidige är stolt sponsor till Svensk Handboll. Det är för att vi tycker att handboll är en spännande lagsport som kan spelas av hela familjen och upplevas av hela familjen. Därför är vi också väldigt glada över att handbollslandslaget väljer att synas med WATCH ME.