Gjensidige får grönt ljus i svensk analys av hållbarhetsarbetet

När Söderberg & Partners i mars presenterade sin analys av 20 utvalda sakförsäkringsbolag verksamma i Sverige som arbetar med hållbarhetsfrågor var Gjensidige nominerad inom kategorin Årets hållbara aktör för Sakförsäkringar. Syftet med analysen är att hjälpa kunder som vill välja en mer hållbar sakförsäkring.

 

Hållbarhet är ett prioriterat område för Gjensidige

För Gjensidige är hållbarhetsarbete en viktig del försäkringsverksamheten och långsiktig värdeskapning för kunder och samarbetspartners. Gjensidige tar ansvar och vill bidra till en bättre värld via specifika mätbara KPI's kombinerat med ett socialt engagemang för ett tryggare samhälle.

Analysen bedömer hur sakförsäkringsbolagen tar hänsyn till hållbarhet i skadereglering, upphandling av leverantörer, kapitalförvaltning, samt hur de ökar kunders och anställdas medvetenhet om sakskadors miljöpåverkan och effekter på hållbar utveckling. Gjensidige var ett av tre bolag som fick grönt hållbarhetsbetyg.

- Med en hållbarhetsanalys av sakförsäkringsbolag vill vi uppmärksamma aktörerna på klimatförändringarnas påverkan på branschen och de möjligheter bolagen har för att säkerställa en hållbar och trygg framtid, säger Lingyi Lu, ansvarig för hållbarhetsanalys och ESG-investeringar på Söderberg & Partners.

– Det är mycket roligt och hedrande att vi är fick grönt ljus i kategorin Årets hållbara aktör för Sakförsäkringar. Hållbarhet är ett prioriterat område för oss inom hela koncernen och det här är ett perfekt tillfälle för oss att visa upp vårt engagemang externt, säger Aysegül Cin, som är vd för Gjensidige Sverige.

Läs hela rapporten här