Hoppa till innehållet

Halvförsäkring bil

Vår trygga och prisvärda halvförsäkring är ett bra komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen. Perfekt för dig som vill ta väl hand om din bil.

Detta täcker halvförsäkring för din bil

Med en halvförsäkring är din bil ordentligt försäkrad om olyckan skulle vara framme. Medan trafikförsäkringen bara ersätter skador på annans egendom eller på annan person kan du – när väl olyckan har varit framme – med en halvförsäkring vara säker på att din bil snabbt och smärtfritt kommer tillbaka på vägen. Bland annat inkluderar försäkringen:

  • Glasskador
  • Ersättning vid brand
  • Ersättning vid stöld
  • Hjälp när motorn havererar

Allrisk Bil ingår - vad är det?

Allrisk är en slags drulleförsäkring. Den gäller t ex fått en plötslig skada på inredningen, om du tappat bilnyckeln eller råkat tankat fel.

Försäkring mot övriga kostnader

Med vår halvförsäkring har du dessutom möjlighet till ersättning för advokat- och rättegångskostnader vid juridiska tvister. Försäkringen omfattar också bärgning och möjlighet att erhålla krishjälp vid en olycka. Vill du även ha ett skydd mot skador på bilens kaross och vagnskadegarantin har gått ut, rekommenderar vi vår helförsäkring.

Jämför gärna våra försäkringar med den du har idag!

Halvförsäkring

Här kan du läsa mer om vad som ingår i vår halvförsäkring. Lägger du till vårt Pluspaket för endast 129 kr/mån är du försäkrad mot det mesta som kan hända längs vägen.

Halvförsäkring

Pluspaketet

"Snabb handläggning av ärendet"

Bengt Åke Danielsson
4 av 5

Baserat på 4 556 omdömen

Så samlar vi in och använder kundomdömen

Vid avslutat skadeärende får kunden ett automatiskt mejl, om hen registrerat en e-postadress hos Gjensidige, med en länk till Trustpilot där kunden kan betygsätta Gjensidige. Dessa kundomdömen markeras med ”verifierad kund” hos Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt via Trustpilot kan Gjensidige inte verifiera att omdömet är från en Gjensidigekund. Citaten ovan hämtas automatiskt från de 4- och 5-stjärniga omdömen som Gjensidige fått av verifierade kunder.

Gjensidiges Trustpilotbetyg beräknas utifrån ett genomsnitt av samtliga omdömen av Gjensidige som publicerats hos Trustpilot, med hänsyn till tidsrymd, frekvens och bayesianskt medelvärde. Detta innebär bland annat att nyare omdömen ges större vikt än äldre omdömen vid beräkning av betyget. 

Läs mer om hur Trustpilot beräknar sina betyg