Hemförsäkring lägenhet

Om du bor i en lägenhet behöver du en hemförsäkring som skydd för dina saker. Utöver skydd för dig och dina saker så innehåller hemförsäkringen också reseskydd, ansvarsskydd och rättsskydd. Välj mellan Bas, Lagom eller Plus. Reseförsäkring i 45 eller 60 dagar ingår.

Varför ska du försäkra din lägenhet?

Hemförsäkringen ger ett viktigt grundskydd om du skull drabbas av till exempel inbrott, överfall, om något inträffar utomlands eller eventuella juridiska tvister. 

Olika typer av försäkringar till din lägenhet

En hemförsäkring gäller alla personer i en bostad, så om man flyttar ihop med en sambo eller bor tillsammans med kompisar behövs endast en hemförsäkring. Det blir onödigt dyrt att ha flera separata hemförsäkringar. Men det är då viktigt att alla står med på försäkringsbrevet. Bor du i en hyresrätt är det också viktigt att tänka på hemförsäkring.

Vad kostar en hemförsäkring för en lägenhet?

Hos oss på Gjensidige kan du välja mellan tre olika paket när du skall teckna en hemförsäkring - Bas, Lagom och Plus. Reseförsäkring i 45  eller 60 dagar ingår.
Till våra hemförsäkringar kan du också teckna vissa tillägg. Kanske du har en båt eller ska hyra ut din bostad? Vi erbjuder:

• Småbåtsförsäkring
• Fritidsolycksfall
• Bostadsrättsförsäkring 
• Uthyrningsförsäkring

Det kan också vara värt att teckna en allriskförsäkring, eller vad många kallar drulleförsäkring hos oss, för att skydda dina värdesaker som till exempel mobilen och datorn. Försäkringen kan också kallas otursförsäkring. 

Här kan du enkelt jämföra och se pris för din hemförsäkring

Se pris och köp din hemförsäkring

Om du gör en prisberäkning i vår nätbutik kan det hända att vi kontaktar dig med ett erbjudande baserat på den beräkningen.

Mer för dig och din bostad

Här har vi samlat lite värdefull information för dig som rör ditt hem.